СамокоВест

В деня на будителите ще награждават децата художници

Споделете ни в

Екипът на Областен информационен център – София организира церемония по награждаване на победителите от конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“. Конкурсът се проведе в периода 17 септември – 19 октомври паралелно в цялата страна. Общо 1115 деца от столицата и от Софийска област на възраст между 6 и 12 години нарисуваха мечтите си за развитието на своя град. Така ОИЦ – София зае челно място по брой подадени рисунки в страната.
Церемонията по награждаването на участниците от град София и от област София ще се състои на 1 ноември (четвъртък), Деня на народните будители от 10.00 ч. в 139 ОУ „Захарий Круша“, намиращо се на адрес: гр. София, ж.к. Лозенец, ул. „Димитър Хаджикоцев“ 44.

Класираните на първо място в двете възрастови групи ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди. Журито ще представи данни за конкурса и за процеса на оценяване на рисунките. Съставът на журито е: Надя Кантарева-Барух – главен редактор на седмичника „АзБуки“, доц. д-р Валентина Ганева Маразова – ръководител на департамент „Изкуствознание и история на културата“  в НБУ, Георги Ткачов – художник, Галина Рашеева – регионален координатор на Програмата „Глобални библиотеки“ за София-град и София-област, Ирена Димитрова – директор дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на Столична община и член на Консултативния съвет „Децата на София“.

От Областен информационен център – София канят участниците в конкурса и техните почитатели да се включат в церемонията.