СамокоВест

Водата в река Искър е в норма! А Общината и ВиК-Самоков – санкционирани?

Споделете ни в

Водата в река Искър е в норма! Експресните измервания за активна реакция рН, разтворен кислород и електропроводимост показват, че замърсените отпадъчни води, постъпили в р. Искър, оказват незначително влияние върху водите в реката и не променят екологичното състояние на водоприемника – това показват анализите на Изпълнителната агенция по околната среда и водите.

Припомняме, че по сигнал на граждани, екип на Нова телевизия установи, че в река Искър се изливат фекалните води от източната част на град Самоков.

При тази ситуация изводът може да бъде само един!

Самоковци, било защото са планинци, било защото при рекордната безработица в общината тънат в мизерия, пасат трева и изхвърлят само екологично чисти телесни отпадъци.

Това определено е по-голямо чудо от откритата от проф. Божидар Димитров свещена вода в Плиска. Чудото е удостоверено от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Не съществува опасност за хората заради вливането на отпадни води в река Искър край Самоков – това установи проверката на Агенцията. Замерено, документирано, номеровано, прошнуровано!

Няма лъжа, няма измама – това си е знамение!

От „Софийска вода” също излязоха със становище за качеството на водата. За състоянието й в язовир Искър продължават да текат подробни химични и микробиологични изследвания. От дружеството обаче успокояват населението, че няма опасност за водата, която пият софиянци.

Е, няма и такава държава!

Водата е в норма! А санкциите към Община Самоков и местното ВиК дружество вече са факт!

Ако се вярва на резултатите от изследванията, самоковци нито ядат, нито с…т! А сега ще понесат и двойна щета. От една страна от данъците им ще бъде платена глобата на общината, от друга страна с безбожно скъпата вода ще покрият и санкцията на ВиК-Самоков.

Отново питаме!

Не е ли крайно време управляващите да плащат вредите от безобразията си със собствени пари, а не от опосканите джобове на мизерстващия данъкоплатец?