СамокоВест

Владимир Георгиев бе избран от читателите за „Кмет на месец май”

Споделете ни в

vladimir georgievКметът на Община Самоков Владимир Георгиев бе избран от читателите на Kmeta.bg за победител в поредното издание на конкурса „Кмет на месеца“.
През май надпреварата между градоначалниците бе на тема „Развитие на отдих и спорт“. В категория „Общини с население над 20 000 души“, надпреварата бе изключително оспорвана, като до последния ден не беше ясно кой кмет ще се поздрави с успеха.
Градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров водеше в класирането през голям период от времето за гласуване, но в крайна сметка кметът на Самоков взе победата с 52 на 38%.
Владимир Георгиев пребори силната конкуренция и на другите номинирани градове: Враца, Бургас и Варна.
Причината призът да бъде присъден на самоковския кмет са постигнатите резултати в развитието на общината като предпочитана туристическа дестинация. Благоустрояването на зелените пространства в цялата община за ежедневен отдих и спорт, подобряването на голяма част от инфраструктурата, подпомагане на спортната дейност и инвестиции в спортната база, реализиране на мерки за подпомагане и развитие на туризма са част от дейностите, повлияли за оценката на Георгиев и неговия екип.