СамокоВест

Вицепремиерът Кунева пристига в Самоков за участие в кръгла маса за антикорупционните политики

Споделете ни в

kuneva delchev samokovВицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева пристига утре (15 септември) в Самоков за участие в кръгла маса, посветена на антикорупционните политики. Основни теми на разговор ще бъдат инициативите за активизиране на подкрепа от страна на гражданското общество за строго антикорупционно законодателство и последствията от отхвърлянето от Народното събрание на Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта.
В събитието ще вземе участие и народният представител от Софийска област от Реформаторския блок Димитър Делчев, представители на бизнеса и гражданското общество.
Посещението на Меглена Кунева е част от обиколката, която вицепремиерът прави в цялата страна, за обсъждането на съдебната реформа, антикорупционните политики и напредъка по подготовката на Председателството на България на ЕС през 2018 година.
Кръглата маса ще се проведе от 17:30 часа в малката зала на Читалище-паметник „Отец Паисий“ и ще бъде отворена за представители на медиите.
В 17:00 часа вицепремиерът ще се срещне с младежи, които организират подписка в подкрепа на антикорупционното законодателство на площад Захари Зограф. Предвиден е кратък брифинг за местните медии от 17:10 часа на същото място.