СамокоВест

Вицепремиерът в оставка Меглена Кунева пожела успешен сезон на Боровец

Споделете ни в

Вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева и народният представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, избран от София област, Димитър Делчев бяха гости на официалното откриване на зимния сезон в Боровец и отбелязването на 120 години от основаването на курорта.

Вижепремиерът Кунева пожела успешен сезон и продължаване на развитието на курорта. Очаквам и по време на председателството на Европейския съюз именно Боровец да е е мястото, което да привлече много чуждестранни посетители.

Надявам се освен туристи, курортът да привлича и много малки скиори, които могат да са бъдещите шампиони на страната, каза тя и добави, че МОН залага на увеличаването на часовете по спорт, което, според думите й, ще помогне за изграждането на характера на децата.

Димитър Делчев пожела успех на всички заети в туристическия сезон. Според думите му усилията на всички власти и бизнеса трябва да се съсредоточат в развитието на курорта като водещ зимен център не само на Балканите, но и в Европа.