СамокоВест

Българската нация се топи със 7 души на час – петима умират, двама емигрират

Споделете ни в

naseleni selo starecБългарската нация е на път да изчезне! Всяка година населението ни намалява с 60 000 души, което прави 164 човека на денонощие, или 7 на час. Всеки 60 минути петима българи умират, а двама емигрират. Това съобщи проф. Петър Иванов, ръководител на сдружение „Амикус“. Според него през 2050 г. българите ще са екзотично малцинство в собствената си държава, което ще наброява около 4,5 млн. души. За сравнение през 1989 г. населението на България е било 9,1 млн. Българите сме на първо място по изчезване на населението, каза още проф. Иванов. Той оспори данните от Националната стратегия за демографско развитие, че през 2060 г. населението ще е 5 млн. Как да имам доверие на Националния статистически институт, който за юли 2013 г. обяви, че България наброява 7,28 млн. души, а официалният сайт на ЦРУ преброи 6,98 млн., попита професорът.
И според проф. Петър Славейков, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ българите в България вече са малцинство. Той посочи, че през 2003 г. българският език не е майчин за 48% от децата. Днес, 10 г. по-късно, този процент вече е 54, тоест повече от половината деца с българско гражданство са с чужд майчин език. Съгласно демографските пручвания през 2050 г. 3 млн. от населението на страната ще е циганско, 700 000 – 800 000 – турско, и горе-долу тол

снования за стряскащите прогнози са централизмът и регионалното неравенство, твърди шефът на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов.
Той обяви създаването на Граждански алианс за регионална справедливост. В него влизат още сдружение „Амикус“, сдружение „Регион“ начело с проф. Владимир Чуков, и Българското геополитическо дружество. Основната задача на гражданския алианс ще бъдат демографските проблеми на българската нация и мерки за решаването им.

One thought on “Българската нация се топи със 7 души на час – петима умират, двама емигрират

  1. Живея в панелен блок. Отсреща всяка година гаснат по няколко прозореца. Теорията за черните дупки е вярна. За съжаление не съм член на Граждански алианс за регионална справедливост, сдружение “Амикус”, сдружение “Регион”, Българското геополитическо дружество, център за демографска политика и сдружение смъртност, т.е. нямам си работа. Ако имах малко пари бих емигрирал до дупка и го препоръчвам на всеки който има достойнство. Да живееш от пенсия на родител или от помощи е унизително. Факта че изчезна БКП, а СДС е на път също да изчезне, означава че и партиите се топят като лански сняг. Това разбира се е мое откритие.Надявам се новите коалиции, блокове, баста праста и т.н. да вземат впредвид моето откритие.

Comments are closed.