СамокоВест

БЧК раздава хранителни продукти на най-бедните самоковци

Споделете ни в

БЧК раздава помощи от неполучените хранителни продукти при първия транш. Продуктите се раздават в сградата на бившото помощно училище „Никола Драмалиев“. Отпускането на помощта е в изпълнение на Оперативната програма за храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се.

Съгласно Наредба на Министерство на труда и социалната политика, правоимащи са:

– Лица и семейства, получили отказ за предоставяне на целеви помощи за отопление с доход на член от семейството до официалната линия на бедността – 300 лв. за 2016 год.;

– Лица, които поради ниски доходи, или липсата на такива не са в състояние да посрещнат основни жизнени потребности, с доход на член от семейството, не надвишаващ официалната линия на бедността – 300 лв. за 2016 год., които са получили еднократна помощ, на основание чл.16 от ППЗСП. ;

– Лица, които получават месечни добавки за отглеждане на деца с трайни увреждания по реда на чл.8д от Закона за семейни помощи за деца.

Най-бедните граждани на община Самоков, които отговарят на посочените условия и имат право на помощта, са включени в списък, изготвен от Дирекция „Социално Подпомагане“.

Хранителните продукти са  общо 14,880 кг. за 1 човек и включват : брашно – 5 кг. ; спагети – 3 кг.; компот консерва – 1,6 кг.; конфитюр – 1 кг.; леща – 3 кг.; локум – 0,280 кг.; нектар– 1л..

Не получават продукти при това раздаване лицата, получили хранителни продукти през м.януари тази година.