СамокоВест

Борисов си заложи главата за Цветанов на предизборната среща на ГЕРБ в „Арена” Самоков

Споделете ни в

На предизборната среща на ГЕРБ със самоковските граждани лидерът на партията Бойко Борисов гарантира, че Цветан Цветанов няма нищо общо с незаконното подслушване в МВР и не е подписвал нерегламентирани СРС-та. „Само си спомнете тези гейтове с подслушванията – в началото Филчев, после „Галерия“. Аз ви гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве“, коментира бившият премиер.

„Аплодираме бързите действия на прокуратурата. Месеци наред даваме сигнали за милионите, източени от „Белене“, Цанков камък, „Хохегер“. 19 дела са прекратени за „Белене“, заяви Борисов. „Искам да чуя кога Станишев ще понесе отговорност за изнесените секретни доклади. Чакам прокуратурата да се произнесе как 9-те доклада се намериха после в гражданското. Чакам Корнелия Нинова със следователките, чакам Ахмед Доган за Цанков камък“, каза още Бойко Борисов. Според него три години и половина не се повдигат обвинения на Мирослав Найденов, а това се прави сега в месеца непосредствено преди вота. „Защо три години и половина не го вкараха в затвора, а чакаха преди изборите“, попита той. „Най-лесно е като Станишев да грабна папките с медиите, да ги нося при главния прокурор“, коментира бившият премиер. Цялата предизборна кампания на БСП минава с компромати. Това, което ние сме правили, се вижда, хората карат по магистралите, возят се по метрото, туризмът върви. Ние сме отговорни хора“, посочи Борисов.

Бойко Борисов сравни управлението си по време на световната финансова криза с това да караш кола в обилен снеговалеж. „В най-тежката финансова икономическа криза, това е все едно да управляваш автомобил в най-големия снеговалеж и буря и да караш по-бързо и по-добре, отколкото в слънчево време. Това беше най-тежкото време за света и това го казват всички лидери в света. Това беше най-тежкото време за света и това го казват всички лидери в света. Наши съседни държави буквално разсипаха държавите си“, заяви експремиерът. „Държави, които до вчера са били за пример – Гърция, Кипър, Испания, Италия, Португалия, Словения, Румъния. Ние успяхме да запазим финансова стабилност, да дадем с 9 милиарда лева повече за пенсионерите. Сега ги лъжат, обещават им. Не се подвеждайте, защото стабилността в България ни направи много по-спокоен регион на фона на Европа. Най-ценното на България е, че сме на кръстопът. Толкова години какво направихте? Нито една магистрала от столицата до края на България. Ние пуснахме „Люлин“, строим още 6″, добави Борисов. „Направихме всичко само с 20 процента от вашите пари, другите ги дава Европа, а всичките сто остават за българите. Как да изпуснем този златен шанс за България да си направим инфраструктурата“, попита той. „Ние заварихме България със спрени всички еврофондове“, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се закле партията да не прави коалиция нито с БСП, нито с ДПС, нито с „Атака“ . По-добре опозиция, отколкото да вляза с тези хора в каквато и да е конфигурация, каза той. „Цялата предизборна кампания на БСП минава с компромати. Това, което ние сме правили, се вижда, хората карат по магистралите, возят се по метрото, туризмът върви. Ние сме отговорни хора“, посочи Борисов.

„Кризата не си отива, тя се задълбочава и следващият, който ще управлява, ще понесе целия шамар на тази криза“, добави бившият министър-председател. „Само войната е по-тежка, а иначе да управляваш в това време е по-тежко от война, понеже във война народът се консолидира“, заяви Борисов. „Извадихме 1 милион лева партийни пари за наводнението в Бисер, за земетресението в Перник, стотици хиляди за църкви, джамии“, каза още председателят на партията. „Всичко това да не ни се зачита – защо? Защото група сутеньори тръгнали да стават партии“, каза Бойко Борисов. „Ние сме отговорна евроатлантическа партия. Помните ли бойкометър, измислиха и „Буда“. Ако така са си давали оставките, Костов и Станишев да са забравили, че са били политици“, добави той. „Станишев не може да ми вземе това – 15 години децата ми искат автографи“, заяви Бойко Борисов.

На срещата бяха представени водачите в листата на ПП ГЕРБ за София Област.