СамокоВест

Блестящият трилър „Методът Грьонхолм” на самоковска сцена

Споделете ни в

Обичаният от самоковската публика Драматичен театър-Ловеч ще зарадва почитателите си с една от най-модерните постановки на нашето време – „Методът Грьонхолм”, гледана от над 1 милион зрители в Цяла Европа. Авторът Жорди Галсеран Фере е каталонски драматург, сценарист и преводач, добил световна известност с блестящия си трилър. Това е разказ за погазването на всички морални норми в името на кариерата. Шведски психолог е разработил специална процедура за подбор на персонал, наречена „Методът Грьонхолм“. В стерилното пространство без изход на голяма транснационална компания се срещат четирима кандидати за длъжността топ мениджър. Вместо обичайното събеседване обаче им предлагат странна игра. Невидимият шеф им поставя задачи, коя от коя по-нелепи и подозрителни, тласкайки конкурентите в битка на живот и смърт.

Зловещият офис-трилър е блестящо написан и безпощадно разголва съвременните отношения между героите, обсебени от страстта към парите и високите постове. Пиесата на испанския драматург Жорди Галсеран е жанрова смесица от интелектуален трилър и психологическо криминале – нещо като риалити шоу, нещо като сложен шахматен ребус, нещо като нищо на света и здраво държи интереса на зрителя, като непрекъснато провокира любопитството му какво ще се случи в следващия миг.

Постановката е дело на режисьора Васил Василев. Сценография и костюми Надя Василева-Ковачовска. В ролите ще видим познатия на зрителите от сериала „Столичани в повече” Иван Юруков, Надя Стефанова, Цвятко Стоилов, Ивайло Спасимиров. Представлението ще се състои на 27 ноември (вторник) от 18 часа на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий”.