СамокоВест

БКС с поредната обществена поръчка – Сензорна градина за близо 12 бона

Споделете ни в

Emil NikolovРаботи се по изграждането на Сензорната градина в двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица и деца с увреждания в Самоков. Изграждането ще струва 11 хиляди и 500 лева. Изпълнителят на обекта е вездесъщата фирма БКС на Емил Кривошиев – Кремвишо. Едно от двете дружества, наред с „Главболгарстрой на Симеон Пешов, които са абонирани за всички обществени поръчки в общината. Строителството трябва да приключи до 30 ноември. Проектът „Сензорна градина” предвижда озеленяване, изграждане на беседка за отдих, както и изкопаване и подмяна на старите, компрометирани настилки и бордюри в двора на ЦСРИ и подмяната им с нови такива. Модулни табла, лабиринт, криво огледало ще спомагат на децата и възрастните хора с увреждания да се справят по-лесно със здравословните си проблемите си. Проектът цели изграждането на стимулираща развитието среда за хората с увреждания и е една ценна придобивка за посещаващите Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица и деца с увреждания. Това е безспорно!
Проблемът е – защо пак Емил Кривошиев? Има ли връзка с факта, че вече няколко мандата Кривошиев е вечният общински съветник – без значение от коя политическа партия или коалиция е издигнат? Нима БКС и „Главболгарстрой” са единствените фирми в общината кадърни да изпълняват обществени поръчки?

One thought on “БКС с поредната обществена поръчка – Сензорна градина за близо 12 бона

  1. В последния брой на „Самоков 365“ прочетох материалите за депото и становището на кмета. Приказката „цепим стотинката на две“ ме предизвика да напиша този коментар. Продължават да се хвърлят пари за неща,които са приятни за окото, но са за време когато разполагаме с повече средства. Има ли по важно от това да се задоволят обществените искания за местен референдум, да се спре налудничавата идея за депо, което 30 години ще трови града? Какви оправдания се търсят, че нямало средства,че всичко е станало вече, нещата са в напреднал стадии и кмета няма никаква връзка със решението за място на депото. Но повечето от Вас господа бяха в предишното управление, когато се решаваха тия въпроси, така че заслугата е и Ваша. И за какви толкова средства става дума? От много години повтарям,че членовете на избирателни комисии не трябва да вземат пари за участието си в такива мероприятия. Ако симпатизираш на определена партия и си радетел за честни избори ще помагаш безвъзмездно. Какво да кажем за местен референдум за такова важно нещо като депото за отпадъци, което засяга всеки от нас? Винаги ще се намерят 100-200 човека да участвуват без никакво заплащане. Остава отпечатването на някакви си 15 – 20 000 бюлетини. Не е това причината за отказа на кмета а убедеността и страхът, че хората в 80-90% ще са против мястото на депото. Нещо повече много мои съграждани ще са и против това депото да е регионално, да събираме боклуците на съседните общини. Да си дойда на думата за икономиите и „цепенето на стотинката“. На последната сесия се възмутих от поведението на съветниците ни при „продажбата“ на 40 дка. на н.в. Симеон ПЕШОВ. При първоначална цена 2000 лв. на декар беше решено продажбата да стане по 800 лв. на декар!!! Защо се правят тези подаръци на един богат човек, който щял да наеме 8 души персонал в рекреационният си център!? Той е бил подготвен за исканата цена и великодушно дава другата останала сума до действителната цена на сметката за храма в двора на болницата Св. Пантелеймон. На това аз му казвам „с чужда пита, помен прави“. Това са наши пари и не е редно да минат като благотворителен жест от някои си! Редно би било да се продадат декарите на действителната им цена, и ако има желание човек да дари, но така да го направи, че да остане анонимен. Остава и името на „благодетеля“ да се изпише сред дарителите на храма! Ето как се удрят с „един куршум, два заека“! Та приказките за „цепенето на стотинката“ са празни приказки!

Comments are closed.