СамокоВест

Бисеров се криел в тайна резиденция на сина си в Долна баня

Споделете ни в

Тайна резиденция в полите на Рила приютява семейството на бившия депутат от ДПС и заместник председател на парламента Христо Бисеров, показва справка в Имотния регистър. Доведеният му син Ивайло, който е разследван заедно с баща си за данъчни престъпления и пране на пари, е собственик на огромна вила в модерния комплекс „Голф клуб Ибър“ край Долна баня.Вилата тип „Кристина“ струва 180 000 евро и може да е убежище за подалия оставка политик от ДПС в момента. Към сградата от 200 квадратни метра застроена площ принадлежат още гараж и двор. Райското кътче е само на няколко километра от Самоков. Тузарският комплекс е в подножието на Рила по пътя между Костенец и Боровец. Отвън се виждат огромни вили и безупречно поддържан ландшафт. Инвестицията в комплекса е за около 60 милиона лева общо и все още има свободни имоти за продан. Според неофициална информация, повечето от собствениците са англичани.

Инвестиционният проект е от 2004 година, първа копка е направена през 2008 година. Модерният голф комплекс е дело на бившия кандидат за депутат от БСП Кирил Недев, и бившият секретар на СДС Илия Лазаров, който вече е напуснал фирмата. Оказва се, че те са братовчеди, което потвърждава максимата, че няма нито вечни врагове, нито вечни приятели – има само вечни интереси! Според БЛИЦ пък през 2010 година строителите са имали проблеми със строителния надзор и дори е съществувала опасност някои от постройките да бъдат обявени за незаконни и съборени, но нещата са се разминали след като казусът е стигнал до тогавашния регионален министър Росен Плевнелиев. Ивайло Главинков – доведеният син на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, е станал собственик на вилата в „Голф клуб Ибър“ през 2007 година. Сделката за имота стартира много преди Ивайло Главинков да е започнал мащабния си бизнес с фотоволтаици.  Към 2007 година фирмите му нямат договори с електроразпределителните дружества за изкупуване на ток. В Търговския регистър няма данни по това време той да е осъществявал бизнес дейност като собственик и управител на дружества, но още през 2004 г. закупува апартамент 145 кв. до ул. „Оборище“ – в района с най-скъпи недвижими имоти, припомня вестник “ 24 часа”.

В петък ще бъде повдигнато обвинение на бившия заместник-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров. Това каза преди заседанието на Висшия съдебен съвет тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров. Бисеров е призован в столичното следствие и след като стане обвиняем, ще бъде и разпитан. „Обвиненията срещу Бисеров ще бъдат такива, каквито преценят наблюдаващите прокурори, но едно от тях касае невярно деклариране пред Сметната палата, а друго обвинение най-вероятно ще бъде пране на пари“, обясни Цацаров. Както стана известно Бисеров вече е упълномощил двама адвокати, които да го защитават. Вчера те са били на предварителен разговор в следствието, където са депозирали пълномощни от своя клиент. Определена е и резервна дата за разпита в понеделник. Предишните дни адвокатите на няколко пъти отказали да получат призовката на Бисеров, тъй като нямали официален документ, че са ангажирани с делото.

One thought on “Бисеров се криел в тайна резиденция на сина си в Долна баня

  1. „Пострадалият Евгени Бакърджиев съобщи на полицията, че от дома му липсват 180 000 евро и 20 000 лева, при това без да броим бижутата. Как да не го оплаче човек? Самият Бакърджиев не е можал да определи и количеството злато, което крадците са му взели. Кой нормален човек няма да може да определи колко злато е загубил? Само този, който не знае какво и колко има… Кой интелигентен и модерен човек, дори бивш министър, си позволява да държи толкова голяма сума пари в дома си, а не в банка? “
    Очевидно г-н Бисеров ходи на работа по анцуг и няма джоб, затова си е сложил джобните пари в банка. Просто му е омръзнало да „кисне“ в парламента и е решил да се порадва на живота. Театъра е толкова глупав, че не си заслужава .. толкова кадри, телевизия .. дрън .. дрън, за нищо.

Comments are closed.