СамокоВест

Бисерите на властта

Споделете ни в

 

Бисерите на властта, които се сипеха в Народното събрание при избора на  Правителство на Република България за следващия мандат стигат за няколко наниза, че и отгоре. Предлагаме Ви само малка част от тях:

Бойко Борисов:  „Радвам се, че г-н Орешарски, за разлика от първия ден, вече им уцелва имената на министрите. Това е важно, да се надяваме, че след като вече са ви дадени и представени, защото някои вие откровено не ги познавахте, сте ги одобрили и те са добри професионалисти. Финансовата криза бушува и няма никакъв шанс да си отиде. Уверявам ви, че вместо да се криете и да правите трикове, аз щях да ви дам моя глас. Трябваше само да се обадите. Но нашата врата като партия, към вас самия, остава отворена… Ако се обадите и ви откажа, излезте на трибуната и кажете: „Не си удържахте на думата”.

Орешарски към Борисов: Само от уважение към вас, няма да спомена нищо за вашите министри, как ги намирахте, къде, с каква квалификация бяха.”

Цветан Цветанов: „Забелязвам и тази агресивна постъпка, която направи депутат, който в 41-вото Народно събрание не се изказваше никога, защото беше тихичък, много внимателен. Когато Министерският съвет заседаваше държавните пари да не бъдат в една банка, тогава стана агресивно“(визирайки Делян Пеевски)

Делян Пеевски към Цветанов: „Г-н Цветанов, много сте изнервен. Недейте да атакувате, защото се страхувате. Много ми харесва тази усмивка. Много сте изнервен, много. В очите ви се чете. Всички го видяха. Стига се обяснявайте за тези апартаменти, ще излезе истината за тях, аз ви обещавам. Добре се познаваме с вас. Вие вадите много лъжи, но тепърва ще излиза с колко криминални лица сте се срещали. Но аз няма да се занимавам с вас, правораздавателната система ще се занимава с вас.”

Лютви Местан към Цветан Цветанов:  „Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател.

И физкултурник може да бъде министър на вътрешните работи, стига да се бори с престъпността, а да не генерира престъпност. Не всички са приятели на Пашата, за да работят в МВР. Управлението на калинките остана в историята. Г-н Цветанов, Мишо Бирата подходящ ли е за министър на спорта? Отишъл си е при странни обстоятелства. Бил съм критичен към вашето управление, но не съм си позволявал да ви укоря, че в качеството си на физкултурник, сте се грижили за сигурността на страната или че пожарникар е министър-председател.”

Цветанов към Местан:  „Никога не съм си представял, че ДПС ще бъде оглавявана от агент на ДС, с името Павел. Аз се гордея, че съм завършил НСА с дипломна квалификация „право”. Зад този кабинет не стоят дори политическите партии. Това, което има за определени министри, е ясно кои са кадровиците – Сергей Станишев с Моника Йосифова, Волен Сидеров, Лютви Местан, защото е много важно за министър на спорта да имаме професор по синтаксис.”

Местан към Цветанов: „Децата на Държавна сигурност не могат да бъдат съдници на Държавна сигурност. Най-притесненият човек днес е шефът на г-н Цветанов, защото в този миг разбира какъв политически Франкенщайн си е отгледал.”

Волен Сидеров към ГЕРБ: „Атака“ е тази, която спря вашия път към властта. Личи си, че сте много озлобени, много ви е яд, личи си по вашата агресия. Знам голямата отговорност, с която ме натовари българският народ – да спра връщането на власт на една клика, която ще е обект на прокуратурата. Всичко това ви плаши, но такъв е животът – имаш моменти на лентички, след това – на катарзис. Вашите номера, евтини трикове – преди малко Борисов говореше – вие правите триковете, с които опитвате да саботирате парламентаризма. Няма да успеете. Гарант за този ваш неуспех е „Атака“.

Бойко Борисов към Сидеров: Волен Сидеров  ме провокира сега. Виждате какъв е силен физически титан и като каже така, мисли, че ще ме провокира да му отговоря. Всички се чувстват заплашени, затова и днес аз съм много тежко заплашен, много е силен противникът. Скрил съм моето семейство в Щатите от 20 години. Моята дъщеря живее в Щатите, тежко заплашена от БСП, ДПС и „Атака”. Трябва да говоря щуротии, за да отговоря на щуротии. Това със заплахата към Волен Сидеров, те с Бареков вече станаха уникални в своите измишльотини.”

Пламен Орешарски към ГЕРБ: „Фискалната политика в периода 2005 – 2008 г. е оценявана нееднократно, има много награди, и коментарчета от типа сто милиона повече или по-малко, не са особено уместни.”

Борисов пред журналисти в парламента: „Между ДПС и „Атака” има много дебела връзка – те са скачени съдове. Колкото повече говорят „Атака”, толкова повече втвърдяват българските мюсюлмани, и обратно – колкото повече ДПС влиза във властта, толкова – българските националисти. Г-н Сидеров подкрепи министърката на спорта, която на 3 май поиска в раничките на българските деца да има освен буквар, и на майчин език това, което е написано. Родопите никога не са се местили, майките винаги са били в България. Аз бих поздравил Цветан Василев, защото успя да направи добър проект с това правителство, а и новия проект, който готви за зимата с вашия шеф, също вече е добре предплатен и започва неговото изграждане. Когато се избираше председател на парламента, или се търсеше кворум, председателят Миков на 30-та секунда спираше регистрация. Сега чака близо две минути, за да може да се престраши г-н Сидеров да даде гласа си.”