СамокоВест

Бисерите на властта

Споделете ни в

ktb sofia bank„А може би и в самия зародиш на банката тя не е функционирала като банка в същинския смисъл на думата… Аз не съм специалист по банките, но чувам и слушам анализите на банкерите. Те твърдят, че не от преди месец, два, три, не от публикациите на „Капитал Дейли“, отразени по-късно в други два вестника, започва кризата в КТБ. Далеч преди това е нямало банка в същинския смисъл на думата – цитирам твърдения. Това означава, че трябва да се откажем от поредното клише, че банката изпада в криза заради публикациите в „Капитал Дейли“ или други два вестника. Те трябва да се признаят.“ – лидерът на ДПС Лютви Местан за кризата КТБ
„Делян Пеевски ще прави сега закон за КТБ. Все едно Хитлер да прави закон за спасяване на евреите. ДПС не ги ли е срам? Щом Йордан Цонев и Пеевски са писали този закон, значи 100% има нещо нечисто.” – Методи Андреев, депутат от гражданската квота на ГЕРБ.
„Здрава да му е гърбина – това е, което мога да кажа. Много тежки са проблемите, тяхното решаване се отлага от дълго време. Реформите са крайно необходими, някои от тях ще бъдат изключително болезнени за съжаление. Следващото правителство ще работи действително при изключително тежки условия.“ – служебният министър-председател Георги Близнашки за бъдещия премиер.