СамокоВест

Бившият гербер и депутат от Бойкоборисовата партия Цветан Сичанов се върна в системата на МВР

Споделете ни в

Цветан Сичанов е възпитаник на полицейската академия в Симеоново. Завършил е магистратура по Право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Четвърт век е служител на МВР. От 1998 до 2006 г. е началник на регионално звено „Полиция“ в РДВР-София. Сичанов е един от основателите на партия ГЕРБ в Самоков. Той е общински съветник от същата политическа организация и народен представител в 41 Народно събрание. След последните парламентарни избори Цветан Сичанов напусна партия ГЕРБ. В края на миналата седмица бившият гербер и депутат от Бойкоборисовата партия се върна в системата на МВР. Със заповед на министър Цветлин Йовчев той е назначен за шеф на отдел „Охранителна полиция” към Областна дирекция на МВР София област.  

Отделът включва секторите “Охрана на обществения ред и териториална полиция”, “Пътна полиция” и “СОД”. Тези звена осъществяват дейност по опазване на обществения ред, превенция на правонарушенията, предотвратяване и участие в разкриването на престъпления, осигуряване на безопасност и контрол на пътното движение.

Предвид човешката същност на комисар Сичанов, спазването на правата на човека и полицейската етика несъмнено ще бъдат сред приоритетите му. Безспорно усилията му ще бъдат насочени и към повишаване безопасността на движението, и гарантиране на обществения ред, което е пряко свързано и с работата на РУП Самоков като част от структурата на ОД на МВР София област.