СамокоВест

Безгрешен Краси Анев донесе бронз за България на Евро 2018

Споделете ни в

Краси Анев се представи чудесно и донесе първото отличие за България от Европейското по биатлон. Българинът от Самоков повали всички 10 мишени на стрелбището и излезе на 4-та позиция след последната стрелба в италианския зимен център Риднаун-Вал Ридана. Краси показа голям хъс по финалната обиколка и успя да се пребори за бронзовия медал в спринтовата дисциплина.

Това е седмо отличие от европейски първенства в кариерата на Анев. Преди година Краси спечели сребро в индивидуалното и бронз в спринта.

30-годишният Анев остана на 24.5 секунди зад победителя Андрей Расторгуев (Латвия).

Защитаващият титлата си Владимир Илиев остана на 31-о място, след като пропусна две мишени и завърши с пасив от 1:38.3 минута.

Антон Синапов остана 55-ти с три наказателни обиколки и на 2:81.0 минути зад победителя. Димитър Герджиков също сбърка три мишени и завърши 62-и с пасив от 2:26.1 минути, а Михаил Клечоров с две грешки в стрелбата зае 72-а позиция на 2:29.3 минути. Последен от българите е Димитър Парталов – 88-и с 10 от 10 повалени мишени и изоставане от 3:12.7 минути.

Европейски шампион стана Андрей Расторгуев (Латвия). Той направи една грешка в стрелбата и измина трасето за 24.03.0 минути.

Сребърното отличие за втора поредна година завоюва Александър Логинов (Русия) с изоставане от 5.5 секунди и също с една пропусната мишена.