СамокоВест

Бат’ Сали ще бори циганската раждаемост – раздава спирали на ромките в махалите

Споделете ни в

Депутатът Бат’ Сали е започнал кампания за ограничаване на раждаемостта сред циганите. За инициативата си той разказа лично в предаване на bTV. Александър Методиев се включи в предаването на живо по телефона от Самоков. Депутатът Бат’ Сали от ДПС вече обикалял циганските махали и убеждавал обитателите им да се ограничат с 2 до 3 деца, защото нямат пари да гледат повече.

“Никой няма право да забранява раждаемостта – нито българска, нито циганска, нито турска –  каза той. – Но понякога като има по 5-6 деца, пълнят домовете за деца със сираци.” каза ДПС депутатът, прочул се като тартор на „Незаконното Енерго”.

По време на кампанията над 1500 жени на възраст между 30 и 45 години от циганските махали в Самоков, Ихтиман, Ботевград и Долна баня ще получат гинекологични спирали закупени лично от депутата. “Подаряват се на нискоквалифицирани многодетни майки”, обясни Александър Методиев – Сали. “Това е кампания безплатно за тях, съответно финансирането ще е от мен”, каза той и добави, че е отделил парите от депутатската си заплата. “Ето, от два месеца заплатите отидоха за кампанията.” – сподели в ефира на bTV възмургавият народен представител от циганската махала в Самоков. Бат’ Сали уговорил местни лекари и медицински лица, които да консултират жените.

Александър Методиев, познат с прозвището Бат’ Сали, влезе в парламента на мястото на ВИС-аджията Емил Иванов. След като се закле в пленарната зала, пред журналисти Методиев обясни, че ще работи, за да изчисти името на ромите. Той стана известен и с изявлението си: “Аз съм Сали и съм циганин. Виждате ме, циганин съм и се гордея с произхода си, но това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник”, което доби широка медийна популярност.

One thought on “Бат’ Сали ще бори циганската раждаемост – раздава спирали на ромките в махалите

  1. Раждаемостта може да се пребори много лесно.Всяка миризливка която се появи в родилното за втори път в живота си да бъде стерилизирана без значение какво е мнението и по въпроса.За няколко години всичко си идва на мястото.Не може племе да живее от децата си,а не за тях!!А бат’Салчо тези спирали да си ги набута в г*за.

Comments are closed.