СамокоВест

Бат Сали събра ромски лидери на национално обединение в Боровец

Споделете ни в

aleksandar metodiev saliДепутатът от ДПС Александър Методиев, известен като бат Сали събра ромски лидери от цялата страна на конгрес в Боровец. Бат Сали, свика представителите на циганския етнос, за да ги обедини в подкрепа за неговата партия – ДПС. 70 лидери на циганските общности от всички 28 области отседнаха в луксозен 4-звезден хотел. Според ДПС- депутата за посрещането на всички 77 делегати са похарчени към 4 500 лева. Той заяви, че всички разходи са били поети лично от самия него.

По думите на народния избраник на двудневната среща е било взето „революционно“ и „историческо“ решение – за създаване на Гражданско движение „Национално ромско обединение“. Но какво точно си говориха циганските лидери вътре в залата остана в пълна тайна за журналистите, тъй като срещата протече при закрити врата.

Салито твърди, че събитието няма нищо общо с предстоящите избори. По думите му това е обединение за решаване на ромските проблеми и не е плод на някакви предварителни уговорки за изборите.

Друго обаче разказваха част от поканените. Още в първия ден на конгреса камерата на bTV запечата следния диалог между репортера и един от ромските лидери:

– Ей ся ше видим, кой какво предлага, к’во става.

– Ама, срещу пари ли ще бъде това?

– Е, всичко са знай. Защо питаш такъв въпрос. Ако не с пари, с много пари.

Самият Александър Методиев разказа пред Клуб Z, че целта на движението ще е да подкрепя ДПС – партията, на която е член и от чиято листа бе избран за депутат. Обединението трябвало да обхване всички роми у нас, по думите на Бат Сали – неофициално около 800 000 души. „Гражданското движение ще е в подкрепа на ДПС. Нашите хора се нагледаха на лъжи. Преди изборите са „братя и сестри“, а след изборите – „мръсни и долни мангали“. С обединението ще лишим някои партии от ромски гласове“, каза народният избраник. По думите на Бат Сали, нито един от ромските лидери, присъствали на семинара, не се е възпротивил на подкрепата за ДПС, чиито семена трябвало да посее и полива в собствената си общност.

Плод на двудневния престой в лукс хотела в Боровец е излъчената работна група, която да подготви предстоящия конгрес на гражданското движение. Според предварителните разчети „историческото” събитие ще се състои около 10-11 май, но в зависимост от организацията, може да се проведе още до края на този месец.

2 thoughts on “Бат Сали събра ромски лидери на национално обединение в Боровец

  1. Жалко за четиризвездният хотел!

  2. „Костов нарече Софиянски „ПОМИЯР“,а Бакърджиев и Бонев ренегати!“
    Така започна партокрацията вдясно, с нови партии и цветущи съществителни и прилагателни. Сега вече разбираме що е то политика и как се продават и купуват мамо гласове. Да успееш, значи да смениш няколко партии и накрая да си направиш и ти една. Бат Сали прави това което г-н Костов вече направи,ново движение и нова партия – Гражданско движение “Национално ромско обединение”. Предлагам там да се включат всички които са сменили по няколко партии, в това число и „помияри“ и Костовисти и т.н., защото мястото им е там, при бат Сали.

Comments are closed.