СамокоВест

Бат’ Сали се срещна с посланика на Великобритания по покана на областния управител Емил Иванов

Споделете ни в

metodiev-ivanov-protestОбластният управител на Софийска област – Емил Ивановq посрещна Н.Пр. Ричард Алън – посланик на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия у нас.
На срещата присъстваха народният представител Александър Методиев – бат’ Сали, Главен инспектор Мариета Иванова – Директор на ОД на МВР – София, представители на британски инвеститори в областта и експерти от областна администрация. Както е известно, бат’ Сали стана депутат от ДПС, след като водачът в листата за Софийска област – Емил Иванов, беше назначен от правителството на Орешарски за областен управител.
Областният управител приветства Н.Пр. Ричард Алън с „Добре дошъл”, като му подари почетния знак на Софийска област и направи предложение за побратимяване между Софийска област и област със сходни характеристики във Великобритания. Към посланика на Великобритания бе отправена покана за предстояща среща на религиозни водачи, която тепърва ще се организира от Областната администрация.
Н.Пр.Ричард Алън благодари за оказаната чест и заяви, че с удоволствие би присъствал на такава среща, която спомага за разбирателството между хората с различни религии.
Той сподели плановете си да организира честване в Своге в памет на майор Франк Томпсън – разстрелян през 1944 г. в местността „Калето” до село Лютаково и на свой ред покани областния управител да почете събитието.
Обсъдени бяха и британските инвестиции в Софийска област. Специално внимание беше отделено на проекта за голф-игрище „Ибър” с проектна стойност 62 млн. лева, край Долна Баня. Бяха потърсени начините за ускорената му реализация, като Емил Иванов отново потвърди готовността на експертите от областната администрация да помагат на инвеститорите.
Н.Пр. Ричард Алън благодари и на Директора на ОД на МВР – София – Главен инспектор Мариета Иванова, за положените грижи за охраната и спокойната почивка на британските туристи, посетили КК „Боровец” през зимния сезон.
Както се вижда от проведените разговори, Самоков не влиза в плановете на Н.Пр. Ричард Алън – посланик на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия у нас, въпреки специалната покана към бат’ Сали да присъства на срещата.