СамокоВест

Бат’ Сали: „Комцесията” на Трайчо Василев е да образова ромските деца. Осъждан е 7 пъти, но забелязахме подобрение.

Споделете ни в

sali nova pijeТрайчо Василев съдействал за постъпването на роми в училищата и детските градини. Това каза тази сутрин пред Нова тв. народният представител от ДПС Александър Методиев – Бат’ Сали. Ръководството на ДПС в Самоков е включило на второ място в листата си осъждания 7 пъти Трайчо Василев – Пиже, за да му даде шанс да се превъзпита. „Осъждан е 7 пъти, но забелязахме подобрение”, заяви депутатът и допълни, че „ от партията му не гледат към миналото на хората”. Въпреки миналото му, сега имал качества, които му дават право да бъде предложен за общински съветник и щял „да бъде рентабилен” за квартала. Според Методиев, „комцесията” на Трайчо Василев е да помага за образованието на ромските деца. На въпроса на Виктор Николаев знае ли значението на думата концесия, Бат’ Сали бе категоричен, че знае и това е какво ще направи Трайчо Василев за хората от махалата.
За Борис Илиев – четвърти в листата на ДПС , предвождана от самия Бат’ Сали,
народният избраник каза, че прякорът му е „Водката”. Според депутата, прякорът идва от привързаността на кандидат-общинския съветник към питието, но той го употребявал в „умерени количества”. И Водката и Пиже имали основно образование, но такива били над 70% от хората в циганската махала, защото им се пречи да получат по-добро образование, обясни Александър Методиев.
„Твърдя, че няма кражба на ток в махалата. Проведохме срещи с ЧЕЗ във връзка с проект за изграждането на нова електропреносна мрежа”, каза още Бат’ Сали и потвърди, че от ДПС са решили да отзоват Трайчо Василев от листата за местните избори. Депутатът заяви, че няма други осъждани в кандидат-листата на ДПС за общински съветници в Самоков.