СамокоВест

Бат Сали: Делян Пеевски съдейства на цигански строителни фирми да получават обществени поръчки

Споделете ни в

peevski sali„Г-н Делян Пеевски съдейства на цигански строителни фирми да получават обществени поръчки”, това заяви Александър Методиев в сутрешното предаване на tv 7. Самоковецът от цигански произход, известен повече като Бат Сали, беше народен представител в 42-то Народно събрание. Той влезе на мястото на водача на листата на ДПС за Софийска област Емил Иванов, след назначението му за областен управител от министър-председателя Орешарски. В предстоящите парламентарни избори Бат Сали отново е на второ място в листата на ДПС за Софийска област. Но той е и водач на листата на етническата партия в Кюстендил. Тази му позиция в много голяма степен гарантира втори мандат на Салито като законотворец.
На въпрос на водещата как е съдействал Пеевски на фирмите да получават обществени поръчки, след като в качеството му на народен представител той няма такива правомощия, Бат Сали каза, че е следил за процедурата, каквото и да значи това. Александър Методиев допълни, че освен това, той е осигурявал работни места на представителите на малцинството в свои собствени фирми и такива, собственост на негови приближени. Работните места са били основно в сферата на строителството.
На въпрос на журналистката какво е получавал Пеевски в замяна, отговорът на Бат Сали бе – доверие и подкрепа. Оставяме без коментар и този отговор на кандидат-депутата.
ДПС дава възможност на нас, циганите, да се реализираме не само в политическия, но и в обществения живот на страната, смята Методиев. Той е убеден, че всички политически партии купуват цигански гласове, с изключение единственото на ДПС.
Очакваме добър резултат на парламентарните избори, по-добър от тези на евроизборите, коментира Бат Сали. По въпроса за коалиция след изборите, той заяви, че ДПС протяга ръка към всеки, защото е демократична партия.
Информацията за готвеното убийство на лидера на ДПС Лютви Местан, според водача на листата на партията в Кюстендил е политическа игра, която ще се разкрие в бъдеще.
На провокацията на водещата как ще коментира изявлението на Николай Бареков, че е новият Ахмед Доган, Бат Сали заяви: „Новият политик трябва още много да поработи в тази професия, за да стане като Доган”.