СамокоВест

Бат Сали води листата на ДПС в Кюстендил

Споделете ни в

Aleksandar Metodiev SaliСамоковецът от ромски произход Александър Методиев, известен като Бат Сали, по всяка вероятност отново ще бъде депутат. ДПС постави ценния си кадър начело в листата си за избор на народни представители в Кюстендил. На второ място е Анна Благоева от Кюстендил. Тя е председател на Младежката структура на ДПС- Кюстендил и е член на Централния съвет на партията, юрист по образование.
Листата на ДПС е от 7 кандидати за депутати, като от 3 – 7 място се редят Стефан Йорданов от Дупница, Валерия Васева от Бобов дол, Катрин Лазова от Невестино, Георги Йорданов от Кочериново и Йордан Станоев от Дупница.
А за да няма никакви рискове, Салито е и втори в София-област, след Емил Иванов – настоящият областен управител.
След като положи клетва пред 42 Народно събрание Александър Методиев заяви – „Аз съм Сали и съм циганин, и се гордея с произхода си. Но това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник. Сали може да бъде законодател“. Види се, думите му ще се окажат пророчески. Благодарение на изключителната си компетентност, ученост и висок морал, незаменимият законотворец ще продължи да служи за разцвета на България поне още един мандат. Няма как да не се изпълним с оптимизъм и вяра в светлото бъдеще. А за самоковци политическата кариера на Бат Сали е извор на непресъхваща гордост и преклонение. Разяждани от черна завист и твърдо решени да не останат по-назад, кюстендилци излязоха с призив през социалните мрежи – „Във връзка с доказаните качества на бат`Сали в Самоков и 42-то Народно събрание предлагам гражданите на Област Кюстендил да издигнат предизборно паметник-монумент с волни пожертвувания. Няма защо да чЕкаме цели 4 години до края на следващия мандат. Не се бавете гражданЬе! Нема нужда, нема нужда времето лети!”