СамокоВест

БАС награждава отлични ученици с безплатни шофьорски курсове

Споделете ни в

shofiorski kursoveБългарският автомобилен съюз (БАС) награждава 1000 отличници с безплатни шофьорски курсове, категория „В“. Това съобщи председателят на организацията Борис Гаврилов, на пресконференция в БТА. Инициативата „Отличниците на България“ трябва да противодейства на войната на пътя. „Вярваме, че доброто обучение е в основата на изграждането на съвременния човек като участник в движението на пътя и важен фактор. Тези ученици ще бъдат пример за подражание на своите връстници. Това е поводът да наградим отличилите се със знания зрелостници с едно отлично обучение и да ги направим част от новата армия отличници на пътя, които да преборят черната статистика“, обясни Борис Гаврилов.
На първи етап инициативата е насочена към ученици от Столицата и Област София. Ще бъдат наградени първите хиляда записали се за наградата и предоставили отлична диплома за завършено средно образование. Получаването на наградата може да се заяви в учебните центрове на БАС от самия ученик или от директора на училището със списък на всички първенци.
Курсът включва цялото обучение, предвидено по наредба: 40 часа теория и 31 часа практика. Курсистите ще имат възможността да се обучават и на чисто новите учебни автомобили VW GOLF 7, които вече са пристигнали и се оборудват за учебна дейност. Следващите етапи на инициативата са тя да обхване и другите области на България. Битката срещу войната на пътя трябва да започне в класната стая, убедени са от БАС.