СамокоВест

Баскетбол: Рилски срази Левски в старта на 2016 година

Споделете ни в

rilski levskiБаскетболистите на Рилски спортист стартираха новата 2016 година с убедителна победа над столичния Левски 2014. Срещата завърши с резултат 98-83 за момчетата на Росен Барчовски. Надмощието на самоковци в началото на двубоя бе сразяващо. Неравностойната игра на отборите провокира коментаторът на срещата по БНТ-Свят да възкликне: „това е моноспектакъл на Рилски спортист.“
Първото полувреме приключи при 49 – 33 за Рилецо.
След паузата баскетболистите на столичния тим заиграха по – добре в нападение, а грешките на самоковци зачестиха. В края на третата четвърт Рилски водеше с едва 11 точки, а в началото на последния период разликата се стопи на 9. След прекъсване, поискано от Росен Барчовски, самоковци отново поведоха с убедително надмощие и двуцифрена разлика. Тя се запази до самия край на мача, който приключи при резултат 98 на 83 за Рилски спортист.
Най – резултатен за отбора на Росен Барчовски бе Франк Търнър, който завърши с 21 точки и 8 асистенции. 15 вкара Веселин Веселинов, а Тони Гуджино записа зад името си 14 точки и 8 борби.
За гостите от Левски се отличи Йордан Минчев, който приключи двубоя с 20 точки, 4 асистенции и един чадър.