СамокоВест

Баскетболистите на Рилски Спортист се справиха с Апоел Тел Авив

Споделете ни в

Трудна победа постигна мъжкия Рилски Спортист в първия четвъртфинал за Балканската лига побеждавайки Апоел Тел Авив с 83-78 в Арена Самоков. Дуото Миркович-Вукосавлевич отново показаха своите качества като успяха да отбележат общо 50 точки за Рилецо. Точно те двамата бяха „виновни“ и за доброто начало на мача като Рилски поведе с 7-2. Апоел влязоха във мача даже 3 минути преди края на първата четвъртина повдедоха с 3 точки , но в края на частта Асен Великов вкара със сирената тройка и Рилски поведе минимално за 18-16. Въпреки , че след първата част водехме напрежението в лицата на нашите играчи бе видимо от което се възползаваха израелците и обърнаха резултата в тяхна полза, и на полувремето таблата в Арена Самоков показваха 29-34.
Не знам какво им е казал Росен Барчовски в съблекалнята, но Рилски излезе за третата част такъв какъвто бихме искали да гледаме всеки мач и взе третата четвъртита с 33-19! Въпреки това до края на мача Апоел ни най-малко не показаха, че са се отказали да преследват победата и даже 5 минути преди края свалиха разликата на 2 точки именно 72-70. Миркович обаче взе нещата в свой ръце и веднага отбеляза 2 точки. В последвалите 3 минути почти пълната Арена Самоков се наслади на самоотвержените игри на Богдан Боев в защита , чудесен пробив на Христо Захариев завършил с мощна забивка с една ръка и на безпогрешните отигравания на Бранко Миркович и Филип Вукосавлевич. В последните 2 минути отборите си размениха най-вече точки от фала като формираха крайния резултат на 83-78.

Бранко Миркович отбеляза 27 точки и подаде 7 асистенции. Филип Вукосавлевич вкара 23 точки и хвана 8 борби. Христо Захариев се включи с 11 точки.

Автор: Ивайло Андреев http://rilskibasket.com/news.php?item.236.2