СамокоВест

Бареков грее на безплатни торбички в магазините на Ковачки

Споделете ни в

barekov torbichka evropaЛикът на новия политик грее от полиетиленови торбички в магазините на партньора му Христо Ковачки. От няколко години найлоновите торбички са платени, тъй като върху тях се начислява екотакса с оглед опазване и защита на околната среда. Торбетата „Бареков” обаче са гратис, сиреч безплатни, защото са част от предизборната агитация на коалицията „България без цензура”- ПП „Лидер”.
На предишни избори супермаркетите на самоковския енергиен бос също бяха поле за предизборна агитация. От същата верига е и магазинът в Бобов дол, в който миньорите от едноименните мини можеха да пазаруват с купони за храна. При това ваучерите важеха единствено в магазина на собственика на мината Христо Ковачки. Тогава разследване на Нова телевизия показа как изтерзаните работници от рудника се редят с часове за кило кренвирши и дори се стига до бой. При изборите за Европейски парламент миньорите трябваше да гласуват за БСП. Днес торбичките водят в друга посока – към лидерът на ББЦ Николай Бареков.
За съжаление самоковци нямат шанс да се възползват от безплатните торбички, защото магазин „Европа” в града отдавна спусна кепенци. За сметка на това витрините са щедро окичени с плакати на коалицията със снимката на водача на листата за 26-ти МИР д-р Красимира Ковачка в компанията на самия „нов политик”. Ако обаче и коалицията работи колкото магазините на Ковачки, язък за парите, пръснати кое за агитационни материали, кое за застъпници и наблюдатели, кое за купуване на гласове. Затова добре би било, ако Бареков внимава не само какво обещава, но и къде си лепи плакатите. То както се казва, няма нищо случайно.
Какъвто им номерът на бюлетината – такава им и предизборната кампания – все буксуз.

4 thoughts on “Бареков грее на безплатни торбички в магазините на Ковачки

  1. И? Аз не намирам проблем в торбичките!

  2. За сведение, ЦИК отказа на Барека да регистрира наблюдатели, за разлика от наблюдателите на ДПС, за които нямаше проблем да се регистрират.

  3. Ами всеки си прави рекламната кампания, стига да не е извън разрешеното от закона. Съответно не само веригите за хранителни стоки, но и всякакви други магазини с разни собственици, си продават местата за реклама в магазина, на торбички, под формата на презентации и промоции…

Comments are closed.