СамокоВест

Ани Йовева представя шевици от тракийските земи на Международен конгрес

Споделете ни в

Най-изкусната майсторка на дантели и шевици Ани Йовева представя част от богатството на тракийските земи на Международен конгрес за световни цивилизации и модерен туризъм.

Конгресът е организиран от Министерството на туризма, съвместно със Световната организация по туризъм към ООН. Събитието е сред най-значимите в календара на Световната организация по туризъм за тази година. Форумът има за цел да събере на едно място високопоставени представители от правителствения, публичния, частния и академичния сектори от цял свят. В него се включиха над 40 държавни делегации и над 20 министри и ръководители на туризма от цял свят.

Акцентът е върху културния туризъм, представяйки идеята за световните цивилизации по един атрактивен начин. 

Конгресът бе открит  на 29 ноември и ще продължи до 1 декември 2016 година в София Тех Парк, гр. София.

Приветствие към гостите на конгреса отправи генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. Свое видео послание до участниците в срещата изпрати Кармену Велла, еврокомисар по околна среда, морско дело и рибарство. В срещата-разговор се включиха бивши и настоящи министри, както и генерални и главни секретари, от културно-туристическия ресор на България, Кения, Ирак, Гърция, Испания, Азербайджан, Малта, Пакистан, Румъния, Турция и други. Как да бъде вдъхнат живот на световните цивилизации чрез устойчив туризъм дискутираха още и Нейно Кралско Височество Принцеса Дана Фирас, Президент на „Петра Нешънъл“- Йордания, както и Негово Величество Цар Симеон Втори, бивш министър-председател на България. Всеки един от представителите имаше възможността да сподели опита на страната си и да изложи своите предложения по темата за устойчив и модерен туризъм.

Събитието е илюстрирано с голяма изложба под надслов Thracian Lands Crafts (Занаяти от тракийските земи)

Част от експонатите в изложбата, считани за образци на българското майсторство, са шевиците на Ани Йовева, намерили своето подобаващо място наред с уникалните творения на древните тракийски майстори.


One thought on “Ани Йовева представя шевици от тракийските земи на Международен конгрес

  1. Тракийската култура и цивилизация, която е много българска, е съществувала едновременно с гръцката, римската цивилизация, Египет, дори Месопотамия, Сирия и е достигнала чак до Индия и Китай. Така че България е в центъра на много исторически събития.Тракийската цивилизация е българска.Аз съм от поколението, което е чувало много истории за Спартак, не знаех, че той е българин. Трябва да го заявите на висок глас – Спартак е българин. Това каза на пресконференция генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай във връзка с подготовката на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм.

Comments are closed.