СамокоВест

Алтернативният общински съвет призовава самоковци да се включат в протеста срещу избора на Бат’ Сали за депутат

Споделете ни в

metodiev-ivanov-protestАОС изразява подкрепата си за справедливия протест на общините Кюстендил и Дупница срещу избора на Александър Методиев – Бат’ Сали за народен представител от региона с незначителните 864 гласа. Съветът разпространи обръщение, което публикуваме без промяна.
Чрез г-жа Олга Китанова Заместник кмет на община Дупница и чрез г-н Петър Паунов Кмет на община Кюстендил
До Свободните граждани на двете общини
ОБРЪЩЕНИЕ от Алтернативния общински съвет на Самоков
Братя и сестри,
Заявяваме нашата политическа подкрепа за Вашите досегашни инициативи както и на предстоящото Протестно шествие в София. Солидарни сме с Вашите искания, настояваме за спешна промяна на Избирателния кодекс. С нашето Обръщение даваме израз на позицията на преобладаващата част от жителите на община Самоков. Общоизвестна е нечистата /граничеща с престъпност/ деятелност на Александър Методиев – Бат`Сали. Възмотително е поведението и на Лютви Местан, който не желае да се съобразява с твърдо изразената позиция на гражданите на три общини – Кюстендил, Дупница и Самоков, но истинският поръчител на настоящите ни неволи се намира в Боянските сараи. Време е да им кажем на чист български език, че не приемаме подигравките им. Крайно наложително е противоконституционната партия ДПС да бъде разформирована.
„Цяла България сега нази гледа“- време е за проевропейско, цивилизационно решение. Вашият справедлив протест е началото на едно всенародно движение за дълбоки и повсеместни реформи в изстрадалото ни отечество.
инж. Николай Христов – Председател НФСБ – Самоков
Илия Масларски – Народен представител от ОДС в 38-то Народно събрание /1997 г. – 2001 г./
Йорданка Иванова – Член на Инициативния комитет срещу изграждане на регионално депо за отпадъци в Самоков
Благовест Коларов – Член-учредител на Екологичен форум за защита на Рила „Екорила“ – Самоков                                                                                                                                       инж. Петър Чарийски – Член на Управителния съвет на Гражданска инициатива „Справедливост“
инж. Здравко Манчев –  Секретар на НФСБ – Самоков
д-р Константин Панев – Председател на РДПБ – Самоков, общински съветник от ОДС от 1995 г. до 2003 г.
Йордан Янакиев – Общественик
26.102014 г. гр. Самоков
АОС призовава и самоковци за се включат в протеста срещу избора на Бат’ Сали за народен представител с жалките 864 гласа. Протестно шествие започва в 11,30 часа днес – 27.10.2014г, от пл.”Македония” в гр. София за блокиране на централата на Движение за права. Шествието ще продължи към Народно събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Бат’ Сали за депутат от определен избирателен район, чрез преразпределение на гласовете от Турция. Протестиращите ще се опитат да попречат на Бат’ Сали да положи клетва при сформирането на 43-то Народно събрание на Република България.