СамокоВест

Александър Методиев Сали влиза в Парламента – Емил Иванов се връща като областен управител

Споделете ни в

 

Във връзка с предстоящите смени на всички областни управители упорито се говори, че депутатът от ДПС Емил Иванов ще се върне на стола на областен управител на Софийска област. Той управляваше областта по време на тройната коалиция. В този период името му се свързваше с доста скандални сделки и прояви. Ако ДПС активистът влезе отново в изпълнителната власт на негово място в 42 Народно събрание отива самоковецът Александър Методиев – Сали. В надпреварата за миналия парламентът Сали участваше от листата на „Коалиция за България” и не влезе само за една бройка. Види се амбицията му да стане представител на народа в най-висшия управленски орган на България е на път да се сбъдне. Ясно е също така, че като представител на етническата партия ДПС шансовете му са по-реалистични.

Александър Методиев е няколко мандата общински съветник от ромската организация „Евро Рома”. В периода 2007-2011 година беше и заместник председател на Общински съвет Самоков. Александър Методиев е женен с три дъщери.

В публичното пространство той също е свързан с поредица скандали. При последните избори за местна власт (октомври 2011 г.) Тв 7 излъчи репортаж, според който Александър Методиев е участвал в схема за купуване на гласове. Ромите, които застанаха пред камерата на излъчваната в цяла България телевизия, обясниха, че натискът идва от общинския съветник Александър Методиев, известен като Сали.  Тези, които не са искали да участват в схемите, са били нарочно наклеветявани и арестувани, твърди единият от тях.

Сали стана национално известен и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между циганския аматьорски футболен тим Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на „А“ Областната група. Пред Крум Савов от Livesport.bg пребитият футболен съдия заяви, че президентът на Спартак Александър Методиев е предизвикал отборът да го смаже от бой. Случаят, както и този с купуването на гласове, потъна в небитието, след като всички играчи от отбора на самоковската циганска махала отрекоха, че са пребили арбитъра и заявиха, че съдията е отнесъл ритниците от побеснялата публика, която тогава е нахлула на терена.

При последните парламентарни избори Блиц новините в публикация от 9 май 2013 година под надслов „Лидер на ДПС нокаутира мъж, разлепващ плакати на Касим Дал” писа: В друга крайност пък залитнал лидерът на ДПС в Самоков Александър Методиев – Сали. Той ходел из махалата с пикап, пълен с кафези с живи кокошки, и ги раздава на ромите в квартала. Някои от тях са носачки, а други с натрупани килограми за грил. Това е най-иновативната идея в предизборна кампания. За първи пъти курникът е в политическата надпревара, коментират самоковци. (БЛИЦ). На фона на тези героични прояви на бъдещия народен представител Александър Методиев, проблемът със спорната му диплома, която беше издадена ту от ВИАС, ту от ВСА, е най-малкото зло. На „калинките” от всякакъв етнос и от всички нива на управление на държавата вече обръгнахме.

Истинското зло е, че водачите в листата на ДПС за народни представители от Софийска област участват в меко казано „нечистоплътни от морална гледна точка” изяви. Или по- точно, истинското зло е, че имената им се свързват с престъпления според Наказателния кодекс на Република България. Истинското зло е, че кандидатите на партия ДПС за народни представители в българския парламент от Софийска област са както се казва „единия хвани – другия удари”.

One thought on “Александър Методиев Сали влиза в Парламента – Емил Иванов се връща като областен управител

  1. Затова държавицата ни е на това дередже … в парламента са се намъкнали и влизат само крадци, измамници, престъпници и егоисти като този!!!!!
    RIP!

Comments are closed.