СамокоВест

Автобус с деца се запали край Боровец – размина се без жертви

Споделете ни в

Автобус с 36 пловдивски деца се запали на 20 км от Боровец.

В рейса са пътували състезатели от пловдивския клуб „Аеробика-АМД“ на възраст от 7 до 17 години. Те са отивали на национален турнир в планинския курорт.

Автобусът пламва малко преди табелата за Боровец. Родители, пътуващи в автомобили зад него, се втурнали да гасят огъня. Децата са изведени от рейса. За да спасят поне част от вещите, родителите тушират пламъците, обхванали багажното отделение. Въпреки това обаче половината от багажа е изгорял.

Проблемите започнали още на тръгване от Пловдив. Автобусът трябвало да вземе отбора от зала „Дунав“ в 7:10, но закъснял с 40 минути.

Родителите тръгват със собствени коли към Боровец по различни маршрути. „Рейсът трябваше да мине през Костенец, а ние – през Самоков. Оказахме се на Боровец преди децата и решихме да обядваме и да разпуснем. Минути по-късно обаче получихме обаждане, че рейсът се е запалил. Хукнахме веднага към мястото. Гледката, която заварихме, беше страшна“, разказа майката на едно от децата, която е в шок от преживяното

Автобусът е изгорял напълно. Родителите възнамеряват да търсят отговорност от превозвача „Хеброс бус”.

Децата и двамата ръководители на отбора са успели да напуснат автобуса, преди пламъците да обхванат превозното средство. Състезателите са откарани с друго превозно средство до Боровец.