СамокоВест

Ще остане ли Самоков рай за извратеняци

Споделете ни в

 

Преди три години се вдигна голяма пушилка, че на територията на Самоков е задържан педофил с немско гражданство. В акцията участваха криминалисти от Германия и България. Тогава полицейски говорител заяви, че акцията е насочена срещу интернет организация на немските педофили, чиято практика била да изнасилват деца. 72-годишният Артур Яндер, който от години живее в града, разпространявал порно снимки с българчета в интернет пространството. При обиска на апартамента, който педофилът обитава под наем, бяха открити стотици фотоси със сексуални извращения. Жертви на насилника са били съвсем невръстни дечица – от бебета на два месеца до осемгодишни деца. Всички те са от ромски произход. Предполага се, че в престъплението са участвали близките на жертвите, тъй като децата са в най-ранна възраст, а и не са подавани никакви сигнали за сексуално насилие над тях. Това налага изводът, че родителите са продавали децата си. Според тогавашното изявление на полицията, фотосите са били потресаващо отвратителни. Но както се казва у нас – всяко чудо за три дни. Извратенякът бе на свобода след по-малко и от три дни. Независимо от ужасяващите порнографски материали Артур Яндер не бе арестуван, тъй като е инвалид. Той продължи да си живее в пълно спокойствие на пъпа на Самоков и да посреща малолетните си „гостенчета”.

Да се чуди човек що за сбъркана държава сме. Старчокът сладострастник е на свобода, защото бил инвалид, а за стотиците мънички дечица, които той направи инвалиди кой ще отговаря? Няма значение, че става въпрос за циганчета, те са български деца. Три години след като бяха установени жертвите на чудовищните извращения никой не е наказан – нито педофилът, нито близките на децата станали съучастници в престъплението за пари. Гражданското общество удобно е заровило глава в пясъка. Не иска и да знае за ужасяващите страдания, на които са били подложени тези мънички създания, още повече че заради невръстната си възраст те нито могат да разкажат за тях, нито могат да се жалват. Общински и училищни ръководства се правят, че нищо не се е случило. А държавата е изпаднала в пълна амнезия. Отговорните институции отдавна са забравили случая и не предприемат никакви мерки виновните да понесат своята отговорност. И най-важното престъпниците да бъдат изолирани от обществото, за да няма нови жертви на безумните им страсти. Има ли друга държава и в частност община, която да е такъв рай за извратеняците. Само в България и само в Самоков управляващи и общество поднасят на тепсия децата си на насилници и педофили от всякакви националности, държави и континенти.

Наскоро вестник „Монитор” писа, че педофили чужденци са започнали да идват в България, за да търсят малки момченца и момичета, които да им задоволяват сексуалните фантазии. Авторът на публикацията уточняваше, че се позовава на служители от група „Детска престъпност” в столичната полиция. Туристите били привличани от изключително ниските цени, срещу които можели да им се достави дете за секс. Тарифите започвали от 15-20 лева, плюс вечеря и малко питие за безпризорни от домовете и достигали до 100 лева за по-оборотните момчета или момичета. Информацията на разследващите сочи, че България привлича педофили от Великобритания, Германия, Македония и други европейски страни. Преди да дойдат у нас, извратеняците се свързвали по скайп с български сводници на непълнолетни или отивали без уговорка в някои от заведенията в центъра на София, известни като сборища на гейове и педофили. В някои от случаите чужденците се поемали от българи, които им устройвали обиколки в провинциални градове и купони с малки деца.

В Самоков пък те направо си имат готов пункт за пълно обслужване. Достатъчно е да се свържат с Артур Яндер за да получат безпрепятствен достъп до децата на цялата циганска махала. А с темповете, с които се разраства ромската общност в общината, това значи безкрайно разнообразие по възраст и пол.

През това време бяха сменени няколко началника на полицията. Избран бе и нов общински кмет. Временните директори на циганското училище станаха постоянни. Ромските организации се нароиха още повече. Циганите отново имат завидно представителство в общинския съвет. Няма промяна само в безхаберието на институциите и в бездушието към съдбата на тези деца.

Но ние кой знае защо продължаваме да вярваме, че може би ще се намери сила, която ако не накаже насилника, то поне ще го натири там, от където е дошъл. В противен случай Самоков ще остане в бъдещето и в представите на света като град-рай за педофили и извратеняци.