СамокоВест

Шестима души попаднаха в ареста след меле в махалата и яростна съпротива на органите на реда

 Breaking News

Шестима души попаднаха в ареста след меле в махалата и яростна съпротива на органите на реда

Шестима души попаднаха в ареста след меле в махалата и яростна съпротива на органите на реда
декември 11
15:28 2017

Шестима души са задържани в РУП- Самоков след сбиване помежду им и оказана яростна съпротива на полицейските служители. На двама от извършителите са повдигнати обвинения и наложени мерки за неотклонение.

Около 1.45 часа на 10 декември в РУП – Самоков се получил сигнал за сбиване в махала на града, вследствие на което са счупени прозорците на къща. Към мястото незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил, че участници в сбиването са членове на две съседски фамилии. При опита на униформените да преустановят конфликта, мъжете оказали яростна съпротива – блъскали, дърпали и замахвали заканително към тях, нанесли удари с дървени пръти по служебния автомобил и го замерили с туба с бензин. За овладяване на ситуацията, на адреса били изпратени още три полицейски екипа, като след намесата им и шестимата участници в свадата били задържани и отведени в районното управление. По-късно един от тях бил транспортиран в столична болница със съмнение за черепно-мозъчна травма, следствие на побоя.

След оглед на местопроизшествието по случая било образувано досъдебно производство и уведомена районната прокуратура. След активно разследване, още същия ден на двама от извършителите- И.К./41г./ и Е.К./19г./, са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и отличаващи се с особена дързост и цинизъм. С прокурорско постановление на И.К. е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на Е.К.- „парична гаранция“.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...