СамокоВест

Четири незаконни присъединявания към електромрежата в Самоков, отчитат от ОДМВР-София. Толкова ли са?

 Breaking News

Четири незаконни присъединявания към електромрежата в Самоков, отчитат от ОДМВР-София. Толкова ли са?

Четири незаконни присъединявания към електромрежата в Самоков, отчитат от ОДМВР-София. Толкова ли са?
декември 14
14:52 2017

ОДМВР- София отчита 4 незаконни присъединявания към електроразпределителната мрежа в Самоков от началото на 2017 година. Големият въпрос е – толкова ли са в действителност? Отговорът оставяме на читателите!

На сайта на дирекцията е публикувана следната информация:

В резултат на целенасочените действия на служителите от 12- те районни управления в структурата на ОДМВР- София за противодействие на неправомерното присъединяване към електроразпределителната мрежа, от началото на 2017г. са образувани 37 досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 234В от НК. Проверките по тях са извършени съвместно с представители на електроразпределителното дружество. По пет от делата, както и по други две, образувани през 2016г., процесуално- следствените действия са приключени, извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и делата са изпратени в съответните районни прокуратури с мнение за предаване на съд.

Най- много досъдебни производства- 13, са образувани в РУ- Елин Пелин. Осем са досъдебните производства, образувани в РУ- Ихтиман. В РУ- Самоков са образувани четири, в РУ- Сливница-три, по две досъдебни производства са образувани в РУ- Костенец, РУ- Ботевград и РУ- Пирдоп. В РУ- Костинброд, РУ- Своге и РУ- Правец е образувано по едно досъдебно производство.

С настъпването на зимния отоплителен сезон и очакваната тенденция към зачестяване на злоупотребите за сметка на изрядните потребители на електрическа енергия, усилията на полицейските служители са насочени приоритетно към пресичането и разкриването на този род икономически престъпления на територията, обслужвана от ОДМВР- София. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...