СамокоВест

Честваме празника на Рила за 87-ми път

 Breaking News

Честваме празника на Рила за 87-ми път

Честваме празника на Рила за 87-ми път
юли 29
19:33 2015

nacionalen park rilaТази събота и неделя за 87-ми път ще честваме празника на Рила. Той води началото си от далечната 1925 година и се чества всяка година в първата неделя на месец август Празникът събира хиляди планинари от страната и чужбина. Те засвидетелстват любовта си към Рила с масово изкачване на първенеца на Балканите – връх Мусала, както и с различни забавни игри и концертна програма. Традиционно се отличават най-възрастният планинар на празника, най-малкият турист, както и най-малкият покорител на връх Мусала.
В неделния ден сдружение „Маратон“, съвместно с Бороспорт АД ще организира РИЛА РЪН 2015 – състезание по планинско бягане 21 км и 5 км Рън за мъже и жени, юноши и девойки, както и за ветерани. Стартът ще бъде на стадион „Рилски спортист“, гр. Самоков, а финалът – на вр. Мусала.
По повод Празника на 01.08. и 02.08. 2015 г. Бороспорт АД ще намали цените на билетите за лифтовите съоръжения. Билетът за възрастни ще бъде 8 лева, а този за деца – 4 лева.
Тези от гостите, които предпочитат да останат в Боровец, ще могат да се възползват от многобройните възможности, които предлага лятната програма на Бороспорт: голямо разнообразие от полудневни и еднодневни пешеходни турове, маунтин байк, конна езда, стрелба с лък, забавления във въжения град „Бороландия”, както и редица други игри. Най-малките гости на курорта ще могат да се забавляват в открития детски клуб „Бороленд”.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

1 COMMENT Димитров Posted January 15, 2018 at 3:44 PM Г-жо Шехтова...

Г-н Коларов по същество е абсолютно прав-ГБС трябва да плати над 173 млн.лв.-толкова са щетите...

Публично обсъждане, или просто публично представяне? Такъв въпрос си зададох веднага след края на публичната...