СамокоВест

Цигани-бракониери отново пребиха горски служители

 Breaking News

Цигани-бракониери отново пребиха горски служители

Цигани-бракониери отново пребиха горски служители
ноември 10
15:52 2014

boiНа 7 ноември около 15.20 часа в РУП – Самоков е постъпил сигнал, че група роми отправят заплахи и закани към служители на Държавно горско стопанство. Трима лесничеи от ДГС извършвали обход на горските територии в землището на с. Драгушиново, в близост да сметището. Горските се натъкнали на група цигани, извършващи незаконна сеч и се опитали да конфискуват моторната резачка. Докато отнасяли резачката към служебния джип, лесничеите били нападнати от бракониерите. Междувременно един от крадците извикал по телефона цяла тълпа цигани. Мъже, жени, деца атакували горските служители с камъни, синджири, въжета. Някои от нападателите били въоръжени с брадви и тояги.
Служителите на ДГС са понесли множество удари и са получили сериозни травми. Те са потърсили помощ в Спешния медицински център, където е установено състоянието им следствие на побоя.
От полицията в Самоков незабавно се отзовали на сигнала. Но пристигналите на място полицаи хванали само двама от нападателите, другите успели да избягат. В крайна сметка са задържани петима души за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...