СамокоВест

Хиляди посрещнаха Божествената Нова година край 7-те Рилски езера

 Breaking News

Хиляди посрещнаха Божествената Нова година край 7-те Рилски езера

Хиляди посрещнаха Божествената Нова година край 7-те Рилски езера
август 19
14:00 2016

Хиляди привърженици на учението на Петър Дънов посрещнаха изгрева на слънцето край 7-те Рилски езера. Последователите на Бялото братство приветстваха изгрева на небесното светило с вдигната дясна ръка. По традиция всяка година на 19 август, когато се чества Преображение Господне по стар стил, последовтелите на Петър Дънов организират събор край платото на езерото „Бъбрека“ в Рила планина.

Преклонението пред единството на вселената продължи с изпълнение на магическия танц паневритмия. Паневритмията се играе в кръг, като танцуващите обикалят в посока, обратна на часовниковата стрелка. Продължителността на изпълнението е 1 час. Целта на танца е постигане на хармония с природата, Бог и вселената.

Паневритмията се състои от три дяла. Първият съдържа 28-упражнения, вторият се нарича “Слънчеви лъчи”, а третият – “Пентаграм”.
Запознатите с духовната наука разглеждат Паневритмията като духовна практика, повлияваща благотворно физическото и духовното здраве чрез създаване на пълноценна връзка между силите на Духа, душата и тялото на човека. При практикуването на Паневритмия човек черпи от живите енергии на природата и влиза в синхрон с природния ритъм.

Паневритмията съдържа дълбока философия – в нея чрез движение и музика са изразени ключови моменти от психическото и духовното развитие на човека. Тази практика е средство за самоусъвършенстване, разширение на съзнанието и придобиване на добродетели.

Паневритмичните упражнения са в хармония с творческия космичен ритъм, който гради и организира цялата природа и затова имат мощно въздействие. Те дават възможност на човека да провежда балансирано земните и небесни енергии и да постига хармония в себе си и с околния свят.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...