СамокоВест

Финалът на „Научи се да караш ски“ се проведе в Боровец

Споделете ни в

Borovets sezonБоровец бе домакин на финала на шестото издание на програмата „Научи се да караш ски“, организирана от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки. Целта на инициативата е да се даде възможност на децата от I до IV клас да се докоснат до магията на снежните спортове, като през последните шест години са участвали над 14 000 български деца. Тази година инициативата стартира на 24 януари на Витоша. За двумесечния период на кампанията 2384 деца получиха безплатно четиридневно обучение по ски от училищата по зимни спортове в курортите Боровец, Банско, Витоша, Пампорово и парк „Родопи“.

В тазгодишната финална надпревара се пуснаха най-добрите 52 деца от началото на кампанията, разделени в две групи – момичета и момчета. На писта „Иглика” мериха сили и учениците от НУ „Петър Берон“, НУ „Станислав Доспевски“, ОУ „Христо Максимов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.  Всяко едно от децата показа завидни технически умения и надпреварата бе оспорвана до самия край. При момичетата победител стана Веселина Узунова – НУ „Станислав Доспевски“, следвана от Ванеса Кроснева, а на трето място остана Петя Христова. При момчетата шампион е Иван -Александър Грозданов- също от НУ „Станислав Доспевски“,  с подгласници Александър Шаренкапов и Даниел Огнянов.

Класиралите се от първо до четвърто място бяха наградени с 4-дневна ски ваканция в к.к. Банско връчена от Пепа Мицева – генерален секретар на БФСки , а спортният директор на „Бороспорт“ АД Георги Кочов, връчи допълнителни награди за класиралите се от първо до шесто място – двудневна уикенд лифт карта със ски екипировка за двама в к.к. Боровец.