СамокоВест

Ученици от ОУ„Неофит Рилски“ на урок по любов към природата по проект Твоят час

 Breaking News

Ученици от ОУ„Неофит Рилски“ на урок по любов към природата по проект Твоят час

Ученици от ОУ„Неофит Рилски“ на урок по любов към природата по проект Твоят час
ноември 17
11:43 2017

Ученици от ОУ„Неофит Рилски“ се възпитаваха в екологична култура по проект „Твоят час“. Отношението на децата към природата и света е важна част от тяхната житейска философия. Всяко дете има нужда колкото е възможно повече да бъде близо до природата, да играе навън, да пътува до нови места, да опознава света, да се катери по планини, да плува в морета, да общува с животни. Отговорната задача да научи своите възпитаници да виждат красотата на света около себе си, да я ценят и да я пазят си поставя и учителката Надка Мальова.

Учител и ученици си организираха и изживяха един чудесен и ползотворен ден в парк Ридо. Играха, събираха природни материали, усвояваха основни принципи на ориентирането, под ръководството на инструктор.

От 6 ноември 2017 година започна втората фаза на проекта. Основна му цел е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище. Проектът е финансиран по Оперативна програма  „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. В работата си по проекта Надка Мальова е мотивирана да направи училището по-привлекателно място за децата и в крайна сметка да бъде намален броя на преждевременно напусналите  ученици.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...