СамокоВест

Ученици от ОУ„Неофит Рилски“ на урок по любов към природата по проект Твоят час

Споделете ни в

Ученици от ОУ„Неофит Рилски“ се възпитаваха в екологична култура по проект „Твоят час“. Отношението на децата към природата и света е важна част от тяхната житейска философия. Всяко дете има нужда колкото е възможно повече да бъде близо до природата, да играе навън, да пътува до нови места, да опознава света, да се катери по планини, да плува в морета, да общува с животни. Отговорната задача да научи своите възпитаници да виждат красотата на света около себе си, да я ценят и да я пазят си поставя и учителката Надка Мальова.

Учител и ученици си организираха и изживяха един чудесен и ползотворен ден в парк Ридо. Играха, събираха природни материали, усвояваха основни принципи на ориентирането, под ръководството на инструктор.

От 6 ноември 2017 година започна втората фаза на проекта. Основна му цел е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище. Проектът е финансиран по Оперативна програма  „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. В работата си по проекта Надка Мальова е мотивирана да направи училището по-привлекателно място за децата и в крайна сметка да бъде намален броя на преждевременно напусналите  ученици.