СамокоВест

Утре сутрин Нова телевизия тръгва по следите на традициите в село Рельово

 Breaking News

Утре сутрин Нова телевизия тръгва по следите на традициите в село Рельово

Утре сутрин Нова телевизия тръгва по следите на традициите в село Рельово
август 04
18:17 2016

Този петък новата рубрика „Опознай България“ на сутрешния блок на телевизията тръгва по следите на традициите в село Рельово. В ролята на екскурзовод ще влезе Никол Станкулова, която ще разкрие пред зрителите едно много специално за нея място – самоковското село Рельово. От там са прадедите на очарователна синоптичка. Преди нея любими кътчета от България представиха Николай Дойнов и Евгений Дайнов.

Посещение на римската крепост Цари Мали Град, чиято цел някога е била да охранява римските пътища към Цариград, ще сложи началото на вълнуващото пътуване към миналото и българските традиции. Напълно възстановена и доста атрактивна за любителите на историческите местности у нас, античната крепост над село Белчин е обявена за паметник на културата с национално значение и фигурира в списъка на 100-те национали туристически обекта на България.

Пътешествието на Никол продължава с посещение в дома на баба й, където жени от самоковския край ще изпълнят няколко шопски песни и ще покажат типични за района ястия и обичаи. Екипът ще има възможността да опита домашно приготвена от бабата на Никол баница, а зрителите ще чуят каква е тайната на приготвянето й. Пикник в планината край селото до стара църква и още любопитни местности от самоковския край предстои да видим в новия епизод на „Опознай България” – този петък в „Здравей, България” по NOVA.

Опознай България” е най-новата рубрика на „Здравей, България”, която NOVA реализира съвместно с уебсайта Оpoznai.bg, част от портфолиото на Нетинфо. Всеки петък в „Здравей, България” известни личности показват непознати места от родината ни и разкриват защо са толкова специални за тях. А за всички любители на пътешествията, най-изчерпателният каталог на забележителностите в България Оpoznai.bg предоставя над 5 000 статии с полезна информация за природни обекти, култура и изкуство, събития, места за забавления и подслон.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Мъртвият е безпомощен, той е пасивен, с мъртвия можеш да правиш всичко. И това е...

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...