СамокоВест

Уволниха служител на ДГС – Самоков за занижена оценка на дървесина, нанесъл щета 635 лв.

Споделете ни в

Най-тежкото дисциплинарно наказание „уволнение” е наложено на служителя Й.Й. от „ДГС Самоков” за умишлено занижаване в оценката на превозван материал, при което 27 куб. метра обла строителна дървесина са описани като обли занаятчийски материали. Нанесените щети са на стойност над 635 лв. Нарушението е разкрито благодарение на въведената система за електронни превозни билети за транспортиране на дървесина, която е публично достъпна за всеки гражданин, решил да провери законността на превозвания материал.

Както съобщихме, на 26 април, около 19.00 часа, на автомагистрала Струма гражданин забелязва два автомобила, превозващи дървесина в посока Благоевград. След проверка в системата за електронни превозни билети той подава сигнал на тел. 112, при което служители от ЮЗДП и РДГ Благоевград констатират нарушението.

При постъпване на сигнала още същата вечер служители на ЮЗДП и РДГ Благоевград спират автомобилите, които транспортират дървесина от „ДГС Самоков” до цех за преработка в гр. Разлог. Съставят констативен протокол, с който временно задържат дървесината до изясняване на случая. Комисия от ЮЗДП, „ДГС Самоков” и РДГ Благоевград е извършила пълно замерване на обема и оценка на натовареното количество дървесина.

One thought on “Уволниха служител на ДГС – Самоков за занижена оценка на дървесина, нанесъл щета 635 лв.

  1. Около Мечката как грозно се реже и краде, майка плаче.Около 1 изсъхнало дърво режат 1000, продават ги на свои клиенти,отделно по 1 куб.м ежедневно си карат в къщи, на другата сутрин броят пая на горските и пак отново…

Comments are closed.