СамокоВест

Трима самоковски ученици с годишни стипендии от Фондация „Комунитас“

 Breaking News

Трима самоковски ученици с годишни стипендии от Фондация „Комунитас“

Трима самоковски ученици с годишни стипендии от  Фондация „Комунитас“
ноември 10
09:22 2017

Трима ученика от Самоков са сред финалистите на Фондация „Комунитас“ по Проект  „1000 стипендии“ за учебната 2017/2018 година. Единадесетият конкурс беше и последното издание на „1000 стипендии“.  Проектът е национален конкурс за ученици от 6-ти до 12-ти клас, които участват с есе по предмета, в който се чувстват най-уверени.

Осигурените от Фондацията годишни стипендии се състоят от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги.

Тримата стипендианти са –

Николай  Караиванов, ученик от 11 клас  в СУ „Отец Паисий“ Самоков. Той печели основна стипендия за есето си в областта на биологията на тема ,,Има ли полза от вредителите“.

Основна стипендия печели и Радост Туджарска, ученичка в 12 клас на същото училище с есе на тема „С какво може да бъде опасна литературата“

Валентина Клисарска от 12 клас на ПГ „Константин Фотинов е с поощрителна стипендия за есе на тема „Съвестта следва човека като сянка” в областта на философията.

Основните стипендии са в размер на 700 лева, като 200 лв. от тях ще бъдат под формата на ваучер за книги и учебници. Поощрителната стипендия включва ваучер за книги и учебници на стойност 200 лева. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...