СамокоВест

Ти да видиш. След сигнала на читател за случващото се в самоковската болница – награда за кмета Георгиев в категория Здравеопазване!

Споделете ни в

На официална церемония в Областната администрация на Софийска област бяха връчени Годишните награди на Областния управител за 2017 година.

Кметовете на общините от региона бяха посрещнати от Областния управител Илиан Тодоров, неговите заместници Галя Георгиева и Николай Николов, Главният секретар на Областната администрация Мая Цанова, директорите на дирекции и началниците на отдели в администрацията.

Начало на официалната церемония дадоха децата от ОУ „Васил Левски“-град Правец, които поздравиха присъстващите с няколко коледарски песни. По стара българска традиция, те сурвакаха домакина – областен управител Тодоров, като му пожелаха успехи и здраве през следващата година. Той на свой ред дари всяко дете с кравай и лакомства.

Илиан Тодоров приветства присъстващите и им благодари за ползотворната съвместна работа през изтичащата 2017 година. Областният управител подчерта, че макар и отличените от днешното събитие общини да са няколко, всички кметове и техните екипи заслужават адмирации за работата и инициативите си по места. Илиан Тодоров изтъкна, че Областната и общинските администрации работят изключително ползотворно, в духа на конструктивен диалог и разбирателство, което е и причината Софийска област да е един от най-бързо развиващите се региони в страната. Тодоров пожела това да остане така и занапред и подчерта, че Областната администрация винаги е отворена за съдействие и подкрепа за добрите проекти, които са от полза за жителите на Софийска област.  Той призова кметовете да не спират да обменят опит и добри практики помежду си, за да развиват още по-успешно своите общини и региона.

Събитието продължи с официалното връчване на отличията „Кмет на Софийска област за 2017 г.“. Ето и наградените в различните категории:

„Околна среда“

–           Андрей Иванов – кмет на община Драгоман

„Инфраструктура и градска среда“

–           Румен Гунински – кмет на община Правец

„Здравеопазване“

–           Иван Гавалюгов – кмет на община Ботевград

–           Владимир Георгиев – кмет на община Самоков

„Образование“

–           Трайко Младенов – кмет на община Костинброд

–           Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч

„Култура“

–           Васко Стоилков – кмет на община Сливница