СамокоВест

С „Поезия без думи“ школата на Бойко Павлов посреща Деня на съединението

 Breaking News

С „Поезия без думи“ школата на Бойко Павлов посреща Деня на съединението

С „Поезия без думи“ школата на Бойко Павлов посреща Деня на съединението
август 31
11:54 2017

Младежката живописна школа с ръководител Бойко Павлов ще посрещне Деня на съединението с експозицията „Поезия без думи“ . Откриването на изложбата е на 5 септември (вторник)  от 17, 30 часа на II-ри етаж в бившия Партиен дом.

Със свои картини участват 17 талантливи млади майстори на четката. Възрастовата им рамка е широка – от 7 до 18 години, а рамките на картините са тесни да поберат безграничната им отдаденост на изкуството. Икони, пейзажи, графики – различни стилове с едно послание , че поезията може да бъде изразена и чрез рисунък и багра. Защото картината говори без думи и човек усеща с душата си какво е посланието ѝ, убеден е ръководителят на школата Бойко Павлов.

Известният, преди всичко с уникалните си икони върху камък, художник от години ръководи школа по живопис. Работи с деца и младежи. Учи ги не само на техниката на рисуването. Възпитава в своите ученици  възхищение пред природата – природата с нейната красота, която красота се схваща като отразена от света на идеите. В този свят на прекрасните, вечни и неизменни образци светлината играе особена роля – тя е проникване на Изначалното. Учи ги да обръщат очи към безкрайните простори, защото светлината, небесната светлина, означава пространство. А най-ценното, което завещава на своите възпитаници е никога да не поставят граници пред полета на духа.

Дар от Бога носи всеки, който може да изобрази своя свят в картина, но трижди по-благословен е този, който може да научи и другите на своето изкуство.

Такъв е Бойко Павлов – трижди благословен да изразява себе си чрез красотата и да възпитава у младите любов към твореца и към неговото творение.

Лилия Кинина 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Браво на будните наши съграждани, решили да атакуват грабителската политика на управниците ни! Това,че сега...

Между другото, изпратих на Самоковест прекрасна статия за т.н. язовир Яденица за да я публикува,...

В края на 1979г. руснаците взривиха много мощна подземна ядрена бомба близо до иранската граница,...