СамокоВест

С „Поезия без думи“ школата на Бойко Павлов посреща Деня на съединението

 Breaking News

С „Поезия без думи“ школата на Бойко Павлов посреща Деня на съединението

С „Поезия без думи“ школата на Бойко Павлов посреща Деня на съединението
август 31
11:54 2017

Младежката живописна школа с ръководител Бойко Павлов ще посрещне Деня на съединението с експозицията „Поезия без думи“ . Откриването на изложбата е на 5 септември (вторник)  от 17, 30 часа на II-ри етаж в бившия Партиен дом.

Със свои картини участват 17 талантливи млади майстори на четката. Възрастовата им рамка е широка – от 7 до 18 години, а рамките на картините са тесни да поберат безграничната им отдаденост на изкуството. Икони, пейзажи, графики – различни стилове с едно послание , че поезията може да бъде изразена и чрез рисунък и багра. Защото картината говори без думи и човек усеща с душата си какво е посланието ѝ, убеден е ръководителят на школата Бойко Павлов.

Известният, преди всичко с уникалните си икони върху камък, художник от години ръководи школа по живопис. Работи с деца и младежи. Учи ги не само на техниката на рисуването. Възпитава в своите ученици  възхищение пред природата – природата с нейната красота, която красота се схваща като отразена от света на идеите. В този свят на прекрасните, вечни и неизменни образци светлината играе особена роля – тя е проникване на Изначалното. Учи ги да обръщат очи към безкрайните простори, защото светлината, небесната светлина, означава пространство. А най-ценното, което завещава на своите възпитаници е никога да не поставят граници пред полета на духа.

Дар от Бога носи всеки, който може да изобрази своя свят в картина, но трижди по-благословен е този, който може да научи и другите на своето изкуство.

Такъв е Бойко Павлов – трижди благословен да изразява себе си чрез красотата и да възпитава у младите любов към твореца и към неговото творение.

Лилия Кинина 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

1 COMMENT Димитров Posted January 15, 2018 at 3:44 PM Г-жо Шехтова...

Г-н Коларов по същество е абсолютно прав-ГБС трябва да плати над 173 млн.лв.-толкова са щетите...

Публично обсъждане, или просто публично представяне? Такъв въпрос си зададох веднага след края на публичната...