СамокоВест

С изнесената приемна в Самоков приключи информационната кампания на ОИЦ-София

 Breaking News

С изнесената приемна в Самоков приключи информационната кампания на ОИЦ-София

С изнесената приемна в Самоков приключи информационната кампания на ОИЦ-София
юни 29
15:56 2016

Екипът на Областен информационен център-София проведе изнесена приемна в община Самоков, на която информира местните жители за възможностите за кандидатстване по програмите, съфинансирани от ЕСИФ. Информационният щанд на ОИЦ беше посетен от множество представители на бизнеса, медии, ученици, учители, безработни хора, граждани.

Най-голям интерес посетителите проявиха към процедурите „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ и „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ (ОП „Иновации и конкурентоспособност“). Представителите на Областния център отговаряха на различни въпроси, касаещи допустимите дейности и разходи, бюджета и подаването на проектите. Крайният срок за кандидатстване по първата процедурата е 15.08.2016 г., а по втората – 12.10.2016 г. На друга голяма част от посетители – земеделски производители – беше представена подмярка 6.3, по която ще се предоставят до 15 000 евро за развитие и укрепване на малките земеделски стопанства, за тяхната модернизацията и технологичното обновление и за подобряване на опазването на околната среда и борба с климатичните промени. Срокът за прием на заявления за подпомагане по подмярката е 12 август 2016 г. Експертите на ОИЦ-София предоставиха информация и за останалите процедури, които ще се обявят по европейските програми до края на 2016 г.

С изнесената приемна в община Самоков приключи информационната кампания на ОИЦ-София във всички 22 общини от Софийска област за представяне на актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от ЕСИФ. Кампанията официално стартира на 11 май в община Сливница. На организираните 22 мобилни приемни участие взеха близо 800 души – граждани, представители на училища, детски градини, читалища, бизнес, общински администрации, медии. Експертите от ОИЦ-София ги запознаха с възможностите за кандидатстване по отворени и предстоящи процедури и мерки, с електронното кандидатстване и отчитане през системата ИСУН 2020, с актуалните дейности на Центъра.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...