СамокоВест

С България в сърцето учениците от ОУ “Христо Максимов“ представиха богата програма по повод Националния празник

Споделете ни в

В навечерието на 3 март учениците от ОУ “Христо Максимов“ представиха богата програма по повод Националния празник на България. В програмата участваха всички ученици от 1-ви до 7-ми клас, облечени в народни носии и с униформите на училището.

Тържеството започна с парад на знамената и патриотичен рецитал. С България в сърцето учениците преведоха присъстващите през времето до онези славни дни, за които и до днес Балкана, „щом буря захваща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век“. В почит и памет за всички знайни и незнайни герои, които преди 140 години заложиха себе си и отдадоха живота си, за да я има днес България, възпитаниците на училището рецитираха, пяха, маршируваха и танцуваха. Петокласничката Маргарита Бочева вдигна на крак публиката с изпълнението си на добре познатите „Излел е Дельо хайдутин” и „Притури се планина”.

За подготовката и изпълнението на програмата се потрудиха учителките Анелия Георгиева, Боряна Спасова, Румяна Павлова, Любомира Тинчева, Антоанета Антонова. Директорът на училището Антоанета Николова поздрави учениците за усърдието, ентусиазма и родолюбието.