СамокоВест

С безплатни съоръжения откриват сезона в Боровец на 15 декември

Споделете ни в

На 15 декември (събота) официално ще бъде открит новият зимен сезон в Боровец. В този ден всички посетители ще могат да ползват безплатно съоръженията в курорта. Програмата започва в 14 часа със снежно шоу, забавни игри и конкурси за деца и възрастни на плаца и пистите пред хотел „Рила”.  За всички търсачи на силни усещания по същото време ще има Freestyle демонстрации на Промо Сноу Парк Бороспорт. От 17 до 20 часа организаторите от Бороспорт АД и Община Самоков са подготвили шоу с водещ Орлин Павлов. За атмосферата ще допринесат също Brazz VilDJ, които ще се надпяват с хора на Самоковските баби.
Гостите ще могат да похапнат от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото самоковско хоро. В 18 часа пистата пред хотел „Рила“ ще пламне и грейне от огнено ски шоу. Следва видео mapping прожекция. Курортът е снабден с нови оръдия за сняг и модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково и Ястребец. Системата за снегозадържане на „Маркуджиците” е с удвоена дължина. Най-модерната атракция в Боровец – Borosport Snow Park, този сезон ще предложи по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията. И влекът, обслужващ парка, вече е два пъти по-дълъг.

Организаторите са се погрижили за намаляване на опашките по касите на най-натоварените места – Ястребец и Мартинови бараки. Ски гардеробите ще бъдат снабдени с над 1500 броя нови пълни ски екипировки, нови бордове и free style ски.