СамокоВест

„Сухият” фонтан наводни центъра на Самоков

 Breaking News

„Сухият” фонтан наводни центъра на Самоков

„Сухият” фонтан наводни центъра на Самоков
септември 20
12:22 2013

 

samokov fontan centua1След публикацията ни за некадърното решение на така наречения „сух” фонтан, в резултат на което цялото пространство наоколо тъне във вода, нашата читателка Румяна Момчилова ни изпрати снимки в подкрепа на огласеното в статията. Припомняме Ви какви са последиците от баш майсторлъка на Емил Кривошиев-Кремвишо и от идеята на баш кмета Владимир Георгиев.

Така нареченият „сух фонтан” подмокря цялото пространство наоколо. Водата тече необезпокоявана към площада. Залива градинката, където е обособен детски кът за игри и забавления на най-малките. Влагата се е просмукала под батута и почвата наоколо вече е подгизнала. Това съсипва бизнеса на собственика му. Той замисля къде да измести съоръженията. След фалстарта на фонтана, когато фирмата на Емил Кривошиев – Кремвишо установи в последния момент, че нивото на фундамента е по-високо от планираното, фаловете валят един след друг. Тогава под прикритието на огражденията работниците разбиха на бърза ръка надстроения фундамент. Това забави шумно обявения момент на откриване на фонтана и допълнително оскъпи строежа. Все пак, макар и със закъснение, сколасаха да пуснат водоскока в деня на Свети Симеон Самоковски. Както Самоковест писа, за поредната безумна изцепка на кмета Владимир Георгиев общината потроши от хазната повече от 130 000 лева. Цялата тази разсипия, заедно с безконечните празници, изумително напомня на  Пушкиновата трагедия „Пир по време на чума”. Или както народът е казал, с присъщия му пиперлив език – „Всичко е Мара втасала, само не си я е сресала”.  Чума, война, криза, земетресение, а героите на гениалния руски поет изнесли масата на улицата, поръчали вино, седнали и песни запели. До болка позната картинка. Само до преди десет дни бяхме свидетели на същия унес. Проблемът е, а сега накъде? Какво ще направи кметът Георгиев и цялата кметска управа с течащата свободно вода и подмокряща всичко наоколо. Особено когато температурите паднат и водата замръзне. Площадът и без това е рисков за преминаване при дъжд и сняг, а сега, когато плочките са мокри перманентно, гарантирано застрашава здравето и живота на всеки дръзнал да мине по него. Ето за това харчат парите на данъкоплатците родните ни управници – за правото да си изпотрошим  краката и главите. И за капак, при рекордната безработица в общината от над 20%, съсипват бизнеса на дребните собственици. Така че, както казваше бившият първи: „Другари и другарки, да ни е честит новият „сух” фонтан!”.

Екипът на СамокоВест продължава да пита кмета Георгиев и шефа на фирма БКС Кривошиев – Кремвишо: Как ще оправите гафа, господа, за който попиляхте над 130 000 лева наши пари? Така ли ще дочакаме зимата? Или просто ще зазимите фонтана и съгласно крилатата мъдрост на другаря Сталин въпросът ще се реши от самосебе си. Така де има фонтан-има проблем, няма фонтан-няма проблем.

 

 

Related Articles

3 коментара

 1. Славчо Тасев
  Славчо Тасев септември 21, 12:03

  Сега разбрах защо е шптънал Титаник. Построили са го с фирми без конкурс „с връзки“. Най това е най сигурния начин да се удавим.

  Reply to this comment
 2. Славчо Тасев
  Славчо Тасев септември 21, 12:05

  Сега разбрах защо е потънал Титаник. Построили са го фирми без конкурс „с връзки“. Май това е най сигурния начин да се удавим.

  Reply to this comment
 3. редовен данъкоплатец
  редовен данъкоплатец септември 23, 08:11

  Това със сигурност ще ни доведе до „удавяне“! Да „връзките“, но какво да се направи като „единствените“ според в-к „Приятел“, явили се на търга са били въздесъщите БКС ?! Може би със супер-оферти се налагат, и прекъсват мераците на други фирми, може би има други „задкулисни“ игри непознати нам, но не е добре и „мирише на гнило“ при тази безработица да няма други участници в търговете, пък били те и от другият край на България!

  Reply to this comment

Write a Comment

Latest Comments

Мъртвият е безпомощен, той е пасивен, с мъртвия можеш да правиш всичко. И това е...

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...