СамокоВест

Стартира новата Лотария за „Зелена карта“

 Breaking News

Стартира новата Лотария за „Зелена карта“

Стартира новата Лотария за „Зелена карта“
октомври 04
17:49 2017

Стартира поредната кампания на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ за 2019 г., известна като Зелена карта.

Програмата DV-2019 ще се проведе изцяло по електронен път на dvlottery.state.gov. Електронните формуляри за регистрация ще се подават до 12 часа на 7 ноември 2017 г. Няма да се приемат заявки за участие, изпратени по пощата, съобщиха от посолството на САЩ.

Такса за кандидатстването няма да има.

Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2019 г., защото единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2019.

Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата dvlottery.state.gov след 1 май 2018 г.

Изтеглените участници, които отговорят на указанията, предоставени им на страницата за проверка Entrant Status Check, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check. Данните за DV-2019 ще бъдат достъпни чрез Entrant Status Check поне до 30 септември 2019 г. Съобщения до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща. Ако получите писма по пощата или някой иска от вас да платите определена сума за да участвате – внимавайте, защото това е категорична измама.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството bg.usembassy.gov. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...