СамокоВест

Спасителят на бедстващи в Мизия – самоковецът Момчил Атанасов, покори с музиката си Плевен

 Breaking News

Спасителят на бедстващи в Мизия – самоковецът Момчил Атанасов, покори с музиката си Плевен

Спасителят на бедстващи в Мизия – самоковецът Момчил Атанасов, покори с музиката си Плевен
февруари 16
13:43 2015

open source trioВ навечерието на Свети Валентин джаз формацията OPEN SOURCE TRIO участва в нетрадиционен рок-симфоничен концерт в Плевен. Момчил Атанасов, Рей Янга и Юри Шеве, заедно с Плевенската филхармония, покориха с изпълнението си плевенските меломани. Музиката на OPEN SOURCE TRIO е микс от европейски джаз, акустичен дръм енд бейс, класическа музика, български фолклор и други стилове.
В програмата бяха включени откъси от „Ромео и Жулиета“ на Прокофиев, „Тристан и Изолда“ на Вагнер, „Пер Гинт“ на Григ, „Арлезианката“ на Бизе, както и авторски композиции на рок-джаз триото. На диригентския пулт бе маестро Деян Павлов. В концерта участие взе и актьорът Веселин Плачков.
По повод нетрадиционната изява Момчил Атанасов каза : „Идеята се роди много отдавна, но започнахме да мислим за осъществяването й след като разбрах,че Деян е станал главен диригент на Плевенската филхармония. Обсъдихме я с него , той говори с директора и решихме да го направим. Колегите ми, естествено, много се зарадваха, тъй като за нас е привилегия да свирим с оркестър , още повече – авторска музика.”
Талантливото джаз трио, част от което е самоковецът Момчил Атанасов, бе наградено в края на януари с почетния знак на сдружение „България си ти!“, заради своята жертвоготовност, спасявайки наши сънародници при бедствията през 2014 г.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...

Кой обслужи измисления протест?: 1. Кмета Георгиев. Представил се пред самоковските лумпени с...

Шефа на самоковската полиция- рельовеца Попов, носеше ли си шишето-половинка, без което не ходи на...