СамокоВест

Софтуерният университет организира безплатни курсове по програмиране за начинаещи

Споделете ни в

Софтуерният университет ще проведе безплатни курсове по програмиране за начинаещи.  Инициативата обхваща 38 града, включващи както големи областни центрове, така и по-малки населени места. Самоков е един от избраните.

Сред целите на кампанията са не само да даде достъп до качествено безплатно обучение по програмиране на хиляди хора от цялата страна, но и да предостави възможност за професионална реализация и да спомогне за намаляването ръста на безработица сред младите хора в страната. Курсът “Programming Basics” ще даде възможност на всеки с желание, да се докосне до света на програмирането и да овладее базови знания и умения.

Стартът на обученията ще бъде на 7-ми октомври  и ще продължи 2 месеца, като през това време курсистите ще усвоят основни теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и много други неща. Курсът е подходящ за абсолютно начинаещи, без никакъв технически опит и е отворен за хора от всички възрасти. Желаещите ще имат възможност да се запишат в една от двете форми на обучение – присъствена и онлайн. Присъственото обучение ще се провежда в хотел „Арена“, всяка събота от 7.10.2017 г.

Всички, които имат желание да продължат квалификацията си в Софтуерния университет след края на курса, ще могат да го направят като преминат сертификационен изпит в края на обучението си, който ще се проведе в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново. А кариерният център на Софтуерния университет ще съдейства за професионалната реализация на най-добрите си курсисти, продължили в програмата.

Кандидатстването за обучението вече започна. Желаещите да се включат в курса Programming Basics могат да кандидатстват до 28-ми септември на (https://softuni.bg/apply). Станете част от най-мащабната инициатива на Софтуерния университет, за да стартирате пътя си към кариерен успех в най-процъфтяващата сфера в България.