СамокоВест

Софтуерният университет организира безплатни курсове по програмиране за начинаещи

 Breaking News

Софтуерният университет организира безплатни курсове по програмиране за начинаещи

Софтуерният университет организира безплатни курсове по програмиране за начинаещи
септември 20
18:24 2017

Софтуерният университет ще проведе безплатни курсове по програмиране за начинаещи.  Инициативата обхваща 38 града, включващи както големи областни центрове, така и по-малки населени места. Самоков е един от избраните.

Сред целите на кампанията са не само да даде достъп до качествено безплатно обучение по програмиране на хиляди хора от цялата страна, но и да предостави възможност за професионална реализация и да спомогне за намаляването ръста на безработица сред младите хора в страната. Курсът “Programming Basics” ще даде възможност на всеки с желание, да се докосне до света на програмирането и да овладее базови знания и умения.

Стартът на обученията ще бъде на 7-ми октомври  и ще продължи 2 месеца, като през това време курсистите ще усвоят основни теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и много други неща. Курсът е подходящ за абсолютно начинаещи, без никакъв технически опит и е отворен за хора от всички възрасти. Желаещите ще имат възможност да се запишат в една от двете форми на обучение – присъствена и онлайн. Присъственото обучение ще се провежда в хотел „Арена“, всяка събота от 7.10.2017 г.

Всички, които имат желание да продължат квалификацията си в Софтуерния университет след края на курса, ще могат да го направят като преминат сертификационен изпит в края на обучението си, който ще се проведе в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново. А кариерният център на Софтуерния университет ще съдейства за професионалната реализация на най-добрите си курсисти, продължили в програмата.

Кандидатстването за обучението вече започна. Желаещите да се включат в курса Programming Basics могат да кандидатстват до 28-ми септември на (https://softuni.bg/apply). Станете част от най-мащабната инициатива на Софтуерния университет, за да стартирате пътя си към кариерен успех в най-процъфтяващата сфера в България. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...