СамокоВест

След потрошени милиони левове, площадът в Самоков разкри истинската си същност. Гьол!

Споделете ни в


След вчерашния дъжд площадът в Самоков се разкри в истинската си същност.

Гьол!

Факт, който отдавна е известен на самоковци с всичките проблеми, рискове и потресаваща грозота и недомислие. През зимата, която продължава близо половин година, преминаването през площадното пространство е мисия невъзможна. Мраморните плочи се превръщат в ледена пързалка. Леката снежна покривка ги прави още по-опасни, защото риска не може да се прецени. Години наред гражданите и гостите на града са изправени пред угрозата да си потрошат краката и главите. Всъщност този проблем е целогодишен. Достатъчно е плочките да са мокри – при дъжд или току виж управниците ни решили да ги измият, я предпразнично, я просто от любов към чистотата на града.

Но вместо да предприемат цялостна реконструкция на площадното пространство и да го приведат в зоната на разума, властимащите потрошиха над 1 300 000 лв. без ДДС, за да направят още по-голямо безумие.  От стореното до тук може да се направи обосновано предположение, че така нареченото „благоустрояване“ на Ларгото определено не е в правилната посока. Нищо не обещава, че баш центърът на града ще стане по-красив, по-функционален и по-безопасен.

Тъкмо обратното!

При това, както изтъкна общинският съветник от РБ Васил Зашкев на юнското заседание на Общинския съвет, ако управниците ни бяха положили 10 см. златно покритие на Централната градска част щеше да ни се хване по-евтино.

А най-големият проблем е, че избраниците ни вместо  да вървят към мъдро управление, тичат през глава в обратната посока. То не бяха гаубици, възвеличани в паметник,  то не беше сух фонтан, който след десетки ремонти и реконструкции продължава да наводнява всичко околовръст, то не беше, пази Боже, паметникът на самоковските опълченци. И какво ли още не.

Както се вижда, към днешна дата

Венец

на безмислието, безотговорността и безхаберието в управлението на Самоков слага „благоустрояването“ на Ларгото.

И да не се чудим защо сме на този хал. Отговорността си е наша! Докато гърците имат поговорка – по-добре куцай във вярната посока, отколкото да тичаш в погрешната, ние българите казваме – залудо работи, залудо не стой. А докога управниците ни ще работят залудо, зависи от нашия избор.

Снимките са публикувани от Владимир Брадянов на страницата на фейсбук групата „Забелязано в Самоков“